«ΚΥΚΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ… ΓΥΡΙΖΟΥΝ»
Καρναβαλικές παρελάσεις σε Αγυιά

Έπειτα από τις περσινές παρελάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της παρουσίασης του Κινέζικου Δράκου και οι οποίες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία τόσο στο θέμα της οργάνωσης όσο και στη μαζική ανταπόκριση του κόσμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας σε συνεργασία με φορείς,  πολιτιστικούς συλλόγους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων κ.α. διοργανώνουν και φέτος δυο καρναβαλικές παρελάσεις με τίτλο «Κύκλοι είναι και… γυρίζουν». Οι περιφερειακές παρελάσεις  θα πλαισιώνονται από φορείς και αυτόνομες μονάδες, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με αυτοσχέδιες στολές ή αξεσουάρ από ανακυκλώσιμα υλικά, από 3 άρματα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων, όπως επίσης και από τη συμμετοχή του σωματείου «Σοκολατοβροχή» με το έθιμο του σοκολατοπόλεμου. Ένα ακόμη άρμα έκπληξη, πρόκειται να παρουσιάσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας στην 1η περιφερειακή παρέλαση, με θέμα την υπογειοποίηση του τρένου.

Φορέστε καπάκια, σακούλες, χαρτόνια, τζάτζαλα-μάνταλα.
Πάρτε μαζί σας ποδήλατα, ρόδες, χούλα-χουπ.
Φέρτε οικολογικά μουσικά όργανα και παρελάστε στη γειτονιά!
Στη λήξη των περιφερειακών παρελάσεων τόσο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς –Τερψιθέας όσο και το Νότιο Διαμέρισμα, επιφυλάσσουν ένα πλούσιο καρναβαλικό πρόγραμμα.

ΑΓΥΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦEΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Ώρα προσέλευσης, συγκέντρωσης ομάδων: 18.30
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το 48ο Δημ. Σχολείο (Αχέροντος & Χορτάτζη) και θα τερματίσει στην πλατεία Ντε Μιράντα (Στάδιο Παναχαϊκής). Θα ακολουθήσει Street Trial Show (ποδηλατικές επιδείξεις) και συναυλία με τη νεανική μπάντα «Ζαμάν Φου»
Η παρέλαση θα κατανεμηθεί σε 3 θεματικές ενότητες. Κατά σειρά:
1.- «Μην μας ΚΑΠΑΚΩΝΕΤΕ» (στολές από καπάκια ή πλαστικά γενικά)
- «Την ΣΑΚΟΥΛΕΥΤΗΚΑ…» (στολές από σακούλες ή πλαστικά γενικά)
2.«Μας τύλιξαν σε μια κόλλα ΧΑΡΤΙ!» (στολές από χαρτί, χαρτόνι, εφημερίδες, κ.α.)
3.«ΘΟΡΥΒΕΙΤΕ οικολογικά» (μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά)