Συγγνώμη από τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση ζήτησε ο διάσημος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο για τον «πόνο» που τους προκάλεσε, αναλαμβάνοντας την «πλήρη ευθύνη», με ανακοίνωσή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Europa Press.

Ο 79χρονος Ντομίνγκο, που είχε παραιτηθεί τον περασμένο Οκτώβριο από γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες λόγω αυτών των καταγγελιών, είπε ότι κατανοεί πλέον ότι ορισμένες από τις γυναίκες που τον κατηγόρησαν φοβόντουσαν να πουν πώς ένιωθαν «ανησυχώντας ότι αυτό θα επηρέαζε αρνητικά τις σταδιοδρομίες τους». Είπε δε ότι ανέλυσε τις καταγγελίες από τον περασμένο Αύγουστο που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας και «έγινε ωριμότερος» αν και, όπως επεσήμανε «ουδέποτε ήταν πρόθεσή μου να νιώσει κάποιος έτσι».

Ο παγκοσμίου φήμης Ισπανός τενόρος με μια καριέρα άνω των πέντε δεκαετιών, ακύρωσε μια εμφάνισή του στη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης τον περασμένο Νοέμβριο μετά τις εις βάρος του καταγγελίες. Πάνω από τριάντα τραγουδίστριες, χορεύτριες, μουσικοί, δασκάλες φωνητικής έχουν πει ότι έγιναν μάρτυρες ή βίωσαν ανάρμοστη συμπεριφορά εκ μέρους του Ντομίνγκο έναντι γυναικών σε διάφορες όπερες ανά την υφήλιο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ο τενόρος, που έγινε βαρύτονος προϊούσης της ηλικίας, διέψευδε αρχικά κατηγορηματικά τις αιτιάσεις.

Αρκετές όπερες σ’ ολόκληρο τον κόσμο ακύρωσαν παραστάσεις στις οποίες θα πρωταγωνιστούσε ο Ντομίνγκο, ενώ η Όπερα του Λος Άντζελες ερευνά τις καταγγελίες εις βάρος του. Ο Ντομίνγκο μαζί με τα άλλα μέλη των «Τριών Τενόρων», τον Χοσέ Καρέρας και τον εκλιπόντα Λουτσιάνο Παβαρότι συνέβαλαν στο να αποκτήσει η όπερα ένα ευρύτερο ακροατήριο με συναυλίες που έδωσαν σ’ ολόκληρο τον κόσμο τη δεκαετία του 1990.