Στον ρυθμό του κορωνοϊού και με τον φόβο της έλευσης του κινούνται τα πάντα στο νέο λιμάνι της Πάτρας. 

Σύμφωνα με τα όσα είδε το patrasevents.gr πηγαίνοντας το μεσημέρι της Τρίτης στους χώρους του νέου λιμανιού (λίγο προτού γίνει γνωστό ότι ο 40χρονος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας δεν πάσχει από κορωνοϊό) υπήρχε  ένα γενικό "μούδιασμα" στην όλη ατμόσφαιρα, με την κίνηση να ήταν κάπως υποτονική και όλοι να βρίσκονται σε αναμονή περιμένοντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Ένα μέρος των ανθρώπων που εργάζονται εκεί, στους χώρους του νέου λιμανιού, φορούσαν τις προστατευτικές μάσκες, ενώ η κίνηση στους εξωτερικούς χώρους διεξαγόταν κανονικά, με τα φορτηγά να βγαίνουν από τα πλοία της γραμμής που είχαν φτάσει από την Ιταλία. Στους χώρους του νέου λιμανιού υπήρχαν αυξημένες περιπολίες από την Αστυνομία, από άνδρες του Λιμενικού, αλλά και από αυτούς της ιδιωτικής φύλαξης. 


Με φόντο τον "κορωνοϊό" η κίνηση στο λιμάνι της Πάτρας


Ωστόσο, τα φορτηγά με τα εμπορεύματα, αλλά και οι οδηγοί που φορούσαν σχεδόν όλοι τους μάσκες, βγαίνοντας από τα πλοία περνούσαν κανονικά την πύλη εξόδου, χωρίς να τους γίνονται κάποιοι επιπλέον έλεγχοι. Αυτό, βέβαια, ήταν να καθοριστεί με βάση τις οδηγίες που θα έδιναν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και στους υπάλληλους του νέου λιμανιού οι ειδικοί επιστήμονες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. 

Όπως όμως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των φορέων που έγινε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν θα παρθούν επιπλέον μέτρα στο νέο λιμάνι για περαιτέρω ελέγχους, ωστόσο, ήδη έχει ξεκινήσει από την Δευτέρα η ενημέρωση από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προς τους εργαζόμενους για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να παρθούν. 

Τόσο στον ΟΛΠΑ, όσο και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο είναι καθησυχαστικοί και υποστηρίζουν ότι έχουν παρθεί στους χώρους του νέου λιμανιού όλα τα απαραίτητα μέτρα για παν ενδεχόμενο

(Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι του patrasevents.gr).