Το λαϊκό θέατρο δρόμου και φέτος για δεύτερη χρονιά εμπνέεται από το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού και μας καλεί για ένα ακόμα ραντεβού στους καρναβαλικούς πεζόδρομους, πλατείες, αλλά και τα περίχωρα της πόλης. Ύστερα από έξι παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης αλλά και στα περίχωρα (Κρήνη, Σαραβάλι, Ρίον, Αργυρά) συνεχίζουν με δύο ακόμα εμφανίσεις την Τρίτη 25/2 στις 20:30 Πλατεία Γεωργίου και τη Πέμπτη 27/2 Αγίου Νικολάου & Ρήγα Φεραίου στις 20:00 στη καρδιά του καρναβαλιού της Πάτρας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος όσο αφορά τη σχέση του και τη χρήση της φύσης,η σημερινή περιβαλλοντική πραγματικότητα και τα αποτελέσματα στο προσδιορισμό της ανθρώπινης ταυτότητας, η αναγέννηση, ο κύκλος της ζωής, ο έρωτας και η ανάγκη σύνδεσης τόσο με τη φύση όσο και με τη πρωτόγονη φύση μέσα στον άνθρωπο, παρουσιάζονται από μια ομάδα νέων παιδιών με ποιητικό τρόπο και με την επιμέλεια της σκηνοθέτριας Φιορέλας Μαστρόκαλου με σκοπό την αφύπνιση για τη δημιουργία αρμονικής συνύπαρξης με το φυσικό περιβάλλον, το κύκλο της ζωής, της χαράς. Η βασική σκέψη είναι η συνειδητότητα του ανθρώπου για το γεγονός ότι αποτελεί μέρος του φυσικού περιβάλλοντος, διέπεται και ο ίδιος από φυσικούς κανόνες και το ότι η αποξένωση από αυτό δημιουργεί προβληματικές καταστάσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο παγκοσμίως.

Μπαίνοντας στο έτος 2020 μ.Χ., και ενώ η ανάπτυξη του ανθρώπινου είδους  είναι ριζική, αυτό που λέγεται φύση βρίσκεται ένα βήμα πριν την καταστροφή που θα σημάνει και το τέλος όλων. Εμπρησμοί, ανεξέλεγκτη υλοτομία, μόλυνση και υιοί από την παρουσία του ανθρώπου, υπέρτατη βιομηχανοποίηση, ρύποι, φυσικές καταστροφές και άλλα είναι οι αιώνιοι εχθροί του περιβάλλοντος αλλά και του ίδιου του ανθρώπου. 

Η δική μας στάση: “Αυτή, η απέραντη ομορφιά της φύσης…” Μη με σταματάς.Ονειρεύομαι. Μεγάλα όνειρα στον ουρανό. Ζήσαμε σκυμμένοι αιώνες αδικίας. Αιώνες μοναξιάς. Τώρα μη. Μη με σταματάς. Ονειρεύομαι ελευθερία. Μέσα απ' του καθένα την πανέμορφη ιδιαιτερότητα ν' αποκαταστήσουμε του Σύμπαντος την Αρμονία. Τώρα κι εδώ για πάντα και παντού. Ονειρεύομαι ελευθερία

Σύλληψη / Σκηνοθεσία / Δραματουργική επεξεργασία : Φιορέλα Μαστρόκαλου

Ομάδα Λαϊκού Θεάτρου Δρόμου:  Έλενα Ασλανίδου, Δημήτρης Καυκάς, Παναγιώτης- Κυριάκος Κολοσκόπης, Διονυσία Κοροβέση, Λευτέρης Μιχαλίτσης, Ανίσα Μπάσα.