Οι Εκδόσεις Κριτική και το βιβλιοπωλείο Discover Bookstore σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Κωνσταντίνου Γάτσιου και Δημήτρη Α. Ιωάννου "Ζήτημα εθνικής επιβίωσης" στην Πάτρα στο Επιμελητήριο Αχαϊας (Μιχαλακοπούλου 58) την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 7 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

- Νικόλαος Γιαννακόπουλος (Nicholas Giannakopoulos), αναπληρωτής καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών
- Δημήτρης Κατσικόπουλος (Dimitrios Katsikopoulos), πρώην βουλευτής Αχαΐας - πρώην νομάρχης Αχαΐας
- Γιώργος Παππάς, οικονομολόγος - πρόεδρος 10ου Περ. Τμ. ΒΔ Πελοποννήσου, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δημήτρης Αβραμίδης, δημοσιογράφος

Είσοδος ελεύθερη

"Ζήτημα εθνικής επιβίωσης" των Κωνσταντίνος Γάτσιος και Δημήτρη Α. Ιωάννου: https://kritiki.gr/product/zitima-ethnikis-epiviosis/

Παρά τα όσα υποστηρίζει η επικρατούσα πολιτική και ιδεολογική άποψη της εποχής μας και παρά τα όσα, ειλικρινά και ανεπιτήδευτα, φρονεί η πλειοψηφία των πολιτών, η διαρθρωτική κρίση, η οποία εδώ και δέκα χρόνια πλήττει την ελληνική κοινωνία, δεν ήταν ούτε άδικη ούτε απρόσμενη. Όλως αντιθέτως, η κρίση αυτή προέκυψε ως φυσιολογική και αναπόφευκτη συνέπεια των αβίαστων μακροχρόνιων επιλογών και των ενδιάθετων ροπών του πλειοψηφικού τμήματος του ελληνικού λαού. Προέκυψε, δηλαδή, μέσα από τις πολιτικές του προτιμήσεις αλλά και από τις ποικίλες, αγωνιστικές και άλλες, διεκδικήσεις του, κυρίως κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Το "Ζήτημα εθνικής επιβίωσης" περιλαμβάνει κείμενα που γράφτηκαν από το 2008 έως και σήμερα. Οι συγγραφείς του θεωρούν πως είναι απαραίτητη η καλλιέργεια ενός φωτισμένου λαού, προτού η παρούσα κατάσταση αποκτήσει χαρακτήρα μόνιμης εθνικής παρακμής.