Οι Εκδόσεις Κριτική και το βιβλιοπωλείο Discover Bookstore σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Καλουδιώτη "Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί" στην Πάτρα στο Βιβλιοπωλείο Discover (Βούρβαχη 3-5) την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 στις 7:30 μ.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
- Λάζαρος Κολώνας, δρ. Αρχαιολογίας – επίτιμος γενικός διευθυντής αρχαιοτήτων
- Γιάννης Παπαθεοδώρου, αναπληρωτής καθηγητής Φιλολογίας (Πανεπιστήμιο Πατρών)
- Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας (ΝΔ)
- Δημήτρης Καλουδιώτης, συγγραφέας του βιβλίου

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Γεωργία Μανωλοπούλου (Georgia Manolopoulou), υπ. διδάκτωρ πολιτιστικής διπλωματίας

Είσοδος ελεύθερη

"Νέα κανονικότητα: Δυνατότητες και περιορισμοί" του Δημήτρη Καλουδιώτη (πρόλογος: Γιώργος Φλωρίδης​) - https://kritiki.gr/product/nea-kanonikotita/

Στο βιβλίο "Νέα κανονικότητα" γίνεται προσπάθεια να ανιχνευτούν αισιόδοξες προοπτικές σε μια εποχή κρίσης. Εκτιμάται ότι έχουν διαμορφωθεί πλέον οι όροι πολιτικής ηγεσίας και ηγεμονίας. Σε αυτό το πλαίσιο, αναλύονται οι εθνικές και ευρωπαϊκές εξελίξεις και ο κύκλος των αναγκαίων παρεμβάσεων, το τετράγωνο των προτεραιοτήτων -πολιτικό σύστημα, ασφάλεια, παιδεία, οικονομία-, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε μια νέα κανονικότητα. Επισημαίνονται οι δυνατότητες και οι περιορισμοί, ώστε να αποφευχθεί ο καταστροφικός φαύλος κύκλος ανασυγκρότηση, κρίση, χρεοκοπία.

Στο παράρτημα, γίνεται μια σύντομη περιδιάβαση στα ζητήματα εθνικής ταυτότητας και μια προσωπική αποτίμηση της "γενιάς" του Πολυτεχνείου.

"Τη σύγχρονη ελληνική οδύσσεια αναλαμβάνει να εξηγήσει ο Δημήτρης Καλουδιώτης με το ανά χείρας βιβλίο του. Μέσα από μια πολυεπίπεδη ανάλυση, αναζητά τις βαθύτερες αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στη στάση του πολιτικού συστήματος απέναντί τους."
- Γιώργος Φλωρίδης

Ο Δημήτρης Καλουδιώτης είναι πολιτικός μηχανικός και έχει διατελέσει διευθυντής του Βιομηχανικού Μουσείου Σύρου, γενικός γραμματέας των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου και του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Κτηματολογίου. Σήμερα, ασχολείται εθελοντικά με την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ως το πολιτισμικό επίκεντρο της περιφερειακής ανάπτυξης (Σωματείο Διάζωμα), καθώς επίσης και με την ανάδειξη του Βιομηχανικού Πολιτισμού (Βιομηχανικά Μουσεία). Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Ήπια ηγεμονία" (συν-συγγραφή με τον Ξενοφώντα Γιαταγάνα) και "Για την Κύπρο εκ βαθέων": https://kritiki.gr/book_author/kaloudiotis-dimitris/