Το πρώτο πλοίο της ημέρας -από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα μέτρα μετά την εξάπλωση του κορωνοϊου στη γείτονα χώρα - από την Ιταλία κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας.

Εκεί βρίσκεται κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας εφαρμόζοντας στην πράξη τα μέτρα που αποφασίστηκαν από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, στη σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. 

Τα στελέχη του κλιμακίου κάνουν ελέγχους σε όσους κατεβαίνουν από το πλοίο, αλλά και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών και του ΟΛΠΑ θα προχωρήσει σε σύσκεψη με τα στελέχη του ΕΟΔΥ, παρουσία και των ναυτιλιακών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με το λιμάνι της Πάτρας. 

Στο μεταξύ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας μία κλειστή σύσκεψη μεταξύ των στελεχών της υπηρεσίας για τα μέτρα πρόληψης που θα πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μέτρα που εστιάζονται στην καθαριότητα και την πιστή τήρηση των κανόνων της υγιεινής, την ενημέρωση του κοινού και στους τρόπους ελέγχου που θα πρέπει να ισχύσουν στην πύλη εισόδου και εξόδου του νέου λιμανιού. 

Η σύσκεψη αυτή ήταν προάγγελος της ευρείας σύσκεψης που θα ακολουθήσει στα γραφεία της Περιφέρειας το πρωί της Τρίτης, παρουσία των στελεχών και του κλιμακίου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων της περιοχής.

Την ίδια μέρα στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ, με τα στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να δίνουν εντελές για το τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα, για να μην υπάρξει εξάπλωση και επιδείνωση του ιού.