Σε μέτρο επίπεδο έχουν κινηθεί οι εγγραφές στα περισσότερα καρναβαλικά πληρώματα που συμμετέχουν στο Πατρινό Καρναβάλι 2020, τουλάχιστον μέχρι ώρας. 

Σύμφωνα με τους καρναβαλιστές που τον τελευταίο μήνα τρέχουν συνεχώς για το καρναβάλι και τα πληρώματά τους, φροντίζοντας για την κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα λίγο πριν την κορύφωση της μεγάλης γιορτής, υπάρχει ενδιαφέρον, όμως οι εγγραφές, το προηγούμενο διάστημα είχαν μία σχετικά μέτρια ροή. 

Ωστόσο, το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο με τη μείωση του ενδιαφέροντος από πλευράς κόσμου για την ενεργή συμμετοχή στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, αλλά κυρίως με την νοοτροπία της τελευταίας στιγμής. Ένα μεγάλο μέρος του κόσμου αποφασίζει την τελευταία στιγμή, αν θα βγει στο Καρναβάλι και σε ποιο πλήρωμα. 

Είναι μία νοοτροπία που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια και που όπως όλα δείχνουν θα ισχύσει και φέτος. Με λίγα λόγια, η κορύφωση των εγγραφών για ένα μεγάλο μέρος των Πατρινών πληρωμάτων θα γίνει και φέτος την τελευταία εβδομάδα, αυτή δηλαδή που διανύουμε. Το γεγονός αυτό θα κάνει για ακόμα μία χρονιά τους επικεφαλής των γκρουπ να "τρέχουν" για να προλάβουν και να παραδώσουν στην ώρα τους τις στολές. 

Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα πληρώματα που ήδη έχουν κλείσει, κυρίως αυτά που βγαίνουν εδώ και χρόνια, με συγκεκριμένη ομάδα ατόμων και δεν εστιάζονται τόσο στο εμπορικό μέρος, φτάνοντας τα 200 με 300 άτομα κάθε χρόνο. Όμως σε πολλά από τα πληρώματα ο "πυρετός" των εγγραφών θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα. 

Είναι όμως ένα θέμα που πλέον έχουν συνηθίσει και που δεν τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αφού το περιμένουν και έχουν προετοιμαστεί αναλόγως. Άλλωστε, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στις φετινές παρελάσεις, το διήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, ο κόσμος που θα βγει στους δρόμους συμμετέχοντας σε κάποιο πλήρωμα, θα ξεπεράσει για ακόμα μία χρονιά συνολικά τις 30.000.