Καμία ενημέρωση και καμία σκέψη δεν υπάρχει στον Δήμο της Πάτρας για το ενδεχόμενο ακύρωσης του Πατρινού Καρναβαλιού. Στη Μαιζώνος είναι κάθετοι προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μιλούν για ένα δημοσίευμα που κυκλοφόρησε χωρίς καμία βάση. 

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του δήμου στο patrasevents.gr Ανδρέα Αντωνόπουλου. "Από πού προκύπτει κάτι τέτοιο; Δεν έχουμε καμία ενημέρωση και δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας, δεν τέθηκε καν τέτοιο θέμα που να μιλάει για την πιθανότητα ακύρωσης του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Θα γίνει κανονικά, προχωράμε στις δράσεις για την κορύφωσή του μέσα στην εβδομάδα, καλούμε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να διασκεδάσει ξεχνώντας τα προβλήματά του και είμαστε σίγουροι ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Πάτρα θα έχει τους περισσότερους επισκέπτες από ποτέ"

Σύμφωνα με τα στελέχη της δημοτικής αρχής της Μαιζώνος, δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό σε ότι έχει να κάνει με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία και τα κρούσματα που υπάρχουν εκεί. Πόσο μάλλον να μιλάμε για την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον δήμο κινείται σε ότι έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα, τόσο ο Καρναβαλικός Οργανισμός, όσο και οι καρναβαλιστές της Πάτρας. 

Άλλωστε, ο πυρετός των προετοιμασιών για αυτούς συνεχίζεται και δεν μπορεί να σταματήσει από αυτά που γίνονται σε μία γειτονική χώρα, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει καμία ένδειξη κρούσματος ή έστω και κάποια υποψία, ενώ ήδη στο λιμάνι της Πάτρας έχει ξεκινήσει το πάρσιμο των μέτρων ασφαλείας και προστασίας. 

Εξάλλου, όπως είναι στους άπαντες γνωστό, η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών του τριημέρου του  Πατρινού Καρναβαλιού, προέρχεται από την Ελλάδα, από μέρη εντός της χώρας και όχι από την Ιταλία ή κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού. Καλώς ή κακώς (μάλλον καλώς για τη συγκεκριμένη περίπτωση) προφανώς δεν έχουμε φτάσει το Καρναβάλι της Βενετίας που δέχεται επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου. 

Μένει, ωστόσο, να δούμε κατά πόσο θα επηρεάσει το θέμα του κορωνοϊού, την επισκεψιμότητα στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι, το τελευταίο τριήμερο. Κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν ο κόσμος και οι φορείς δείξουν την ανάλογη ψυχραιμία, χωρίς να υπάρξει πανικός. Γιατί όλα αυτά είναι στοιχεία που μόνο καλό δεν κάνουν στη μεγάλη γιορτή της Πάτρας.