«Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία» δήλωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τον Τζούλιαν Ασάνζ στη φυλακή Belmarsh της Αγγλίας όπου κρατείται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ 25, ο κ. Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τον πατέρα του ιδρυτή των Wikileaks, σε δηλώσεις του που έκανε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, είπε ότι το μόνο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται ο Ασάνζ είναι η δημοσιογραφία, και κάλεσε τους παριστάμενους ρεπόρτερ να φροντίσουν αυτό να μαθευτεί, γιατί είναι οι επόμενοι που θα βρεθούν στο στόχαστρο.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ σαπίζει στη φυλακή γιατί αποκάλυψε εγκλήματα

Ο Τζούλιαν Ασάνζ σαπίζει στη φυλακή, είπε ο κ. Βαρουφάκης, «μόνο και μόνο γιατί αποκάλυψε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, από ανθρώπους που όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν στο ελάχιστο τις συνέπειες των πράξεών τους, αλλά αντίθετα πλούτισαν απ' αυτές».

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες κράτησης του Ασάνζ, σε πλήρη απομόνωση από τον έξω κόσμο, με το μυαλό του ωστόσο να παραμένει σε εγρήγορση, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης ζητά να μην εκδοθεί ο Τζούλιαν Ασάνζ

«Ήρθα για να του δώσω θάρρος και κατέληξα να αντλώ δύναμη από αυτόν. Είναι μια Δύναμη της Φύσης» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσουμε την έκδοσή του, στο όνομα 300 χρόνων προόδου, τριών αιώνων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών στη Δύση και στον κόσμο».


Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στην Πλατεία του Βρετανικού Κοινοβουλίου το Σάββατο για την μη απέλαση του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Ο μέγιστος εχθρός είναι η απάθεια, η αβάσταχτη σιωπή των καλών ανθρώπων, κουρασμένων ανθρώπων, πολύ εξαντλημένων και απογοητευμένων για να έχουν την ενέργεια να διαδηλώσουν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Το μήνυμα όλων είναι απλό: Είμαστε όλοι Wikileaks. Ο καθένας μας είναι ένα τοσοδούλι MeLeaks που πασχίζει να ξεσκεπάσει την κατάχρηση εξουσίας και να ρίξει μια μικρή αχτίδα φωτός οπουδήποτε η εξουσία προσπαθεί να γιγαντωθεί υπό την κάλυψη του σκοταδιού που την κάνει θηριώδη, άσχημη, μισανθρωπική. Οπότε, βρείτε το κουράγιο. Είμαστε εδώ ώστε ο εγκλεισμός του Τζούλιαν να κλείσει και η άοπλη, η γυμνή αλήθεια να έχει την τελευταία λέξη» πρόσθεσε.