Ένα ασυνήθιστο θέαμα παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν στις Φιλιππίνες, όπου εκατοντάδες γαμπροί και νύφες παντρεύτηκαν σε μια ομαδική τελετή, φορώντας ιατρικές μάσκες προκειμένου να προστατευθούν από την μετάδοση του κορωνοϊού.

Η μαζική γαμήλια τελετή έλαβε χώρα την Πέμπτη στην παραλιακή πόλη του Μπακολόντ, οι Αρχές της οποίας επέβαλαν στους νεόνυμφους να φορέσουν τις μάσκες για λόγους προστασίες εξαιτίας του κορωνοϊού. «Έχει διαφορετική αίσθηση να φιλάς κάποιον με τη μάσκα, αλλά ήταν απαραίτητο. Ο χώρος ήταν γεμάτος κόσμο» δήλωσε στο Reuters.

Το έθιμο των ομαδικών γάμων και η επιδημία του κορωνοϊού

Το έθιμο της ομαδικής γαμήλιας τελετής λίγο μετά την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τηρείται για χρόνια στην πόλη των Φιλιππίνων, με το ρεκόρ συμμετοχής να σημειώνεται το 2013, όταν και 2,013 ζευγάρια παντρεύτηκαν ταυτόχρονα στην πόλη.

Φέτος, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, τα ζευγάρια έπρεπε να φορούν μάσκες, ενώ οι Αρχές της πόλης στις Φιλιππίνες τους ζήτησαν να παρουσιάσουν ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό για τις τελευταίες 14 ημέρες.

Ως σήμερα, τρία άτομα έχουν διαγνωσθεί με τον κορωνοϊό στις Φιλιππίνες και ένας απεβίωσε. Η κυβέρνηση της χώρας εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προκειμένου να αποτρέψει το ταξίδι πολιτών από τις Φιλιππίνες στην ενδοχώρα της Κίνας, το Χονγκ Κονγκό και το Μακάου.


Couples marry wearing surgical masks over coronavirus fears