Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας. Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Τρεις νεκροί στην Ιταλία - 150 κρούσματα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Ιταλία εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού. Η Ιταλία αποφάσισε να θέσει σε καραντίνα περίπου 12 πόλεις στα βόρεια της χώρας. «Δεν μπορώ να καταλάβω κι εγώ πώς η χώρα μας έχει τα περισσότερα κρούσματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, διαβεβαιώνοντας ότι «από την αρχή ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα». Ο ίδιος ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Ρουμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια κρίση άνευ προηγουμένου στην Ιταλία: εκτός από την επιδημία του κορωνοϊού.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως τόνισε, είναι πιθανό να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.