Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της μη πρόσβασης οχημάτων για το κέντρο της Πάτρας το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Πρόκειται για μία πρόταση που κατέθεσε ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας και περιλαμβάνεται στο φάκελο του Visit Patras που έχει συνθέσει ο υπεύθυνος του ΣΚΕΑΝΑ για τα θέματα τουρισμού, Κωνσταντίνος Σακκής.

Η πρόταση αυτή μιλά για ένα κέντρο της Πάτρας ελεύθερο, χωρίς οχήματα, με τους πολίτες, τους καρναβαλιστές και τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού να μπορούν να κυκλοφορούν πεζοί στους δρόμους της πόλης, στο μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού κέντρου της.

Οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δήμος και ο Καρναβαλικός Οργανισμός, η Τροχαία, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Ερυθρός Σταυρός, εξέτασαν αυτή την πρόταση που έγινε από τον ΣΚΕΑΝΑ και σύμφωνα με πληροφορίες την βλέπουν με θετικό μάτι. Είναι όλοι τους σύμφωνοι, πέρα από κάποιους ενδοιασμούς που φέρεται να εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των οδηγών ταξί. 

Όμως πολλά θα κριθούν πάνω σε αυτό το θέμα στη σύσκεψη που θα γίνει με συμμετοχή και παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Από τη συζήτηση που θα γίνει εκεί, θα φανεί αν τελικά περάσει η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ και κάνουμε Καρναβάλι, με ένα κέντρο "ελεύθερο" από οχήματα.

Η πρόταση του ΣΚΕΑΝΑ αναφέρεται σε ένα "χάρτη" που ξεκινά από την οδό Κολοκοτρώνη και καταλήγει στην οδό Γούναρη (με τις δύο αυτές οδούς να δέχονται οχήματα), με όλες τις καθέτους οδούς (εντός των "συνόρων" αυτών) χωρίς οχήματα, ενώ περιλαμβάνει και την "πεζοδρόμηση" της Μαιζώνος. 

Ο χάρτης αυτός, πάντα με βάση την πρόταση που έγινε από το ΣΚΕΑΝΑ και το Visit Patras, θα ισχύσει το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, από την Παρασκευή έως την Κυριακή, τις μέρες δηλαδή που θα έρθει στην Πάτρα ο κύριος όγκος των επισκεπτών της.

"Αν περάσει η πρόταση μας σίγουρα μιλάμε για κάτι διαφορετικό στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι που θα διευκολύνει άπαντες, από τους επαγγελματίες και τους καρναβαλιστές μέχρι και τους επισκέπτες της" τονίζει ο εμπνευστής της Κωνσταντίνος Σακκής.

Το ευχαριστώ στον διοικητή της Τροχαίας

Πάντως ο ΣΚΕΑΝΑ βλέπει τις προσπάθειες που έχει κάνει τους περασμένους μήνες πιέζοντας προς κάθε κατεύθυνση για τη μείωση της παράνομης στάθμευσης και της κυκλοφοριακής αναρχίας του κέντρου της, να αποδίδουν χάρις στις εντολές που έχει δώσει ο νυν διοικητής της Τροχαίας Σπύρος Νιάρος για εκτεταμένους ελέγχους και τη μη ένδειξη ανοχής στο φαινόμενο αυτό. 

"Οφείλουμε ως επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και ως πολίτες της Πάτρας να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητή για τις προσπάθειες αυτές που έχει ξεκινήσει. Είναι καιρός να σταματήσει η αναρχία που μας χαρακτηρίζει στους δρόμους της πόλης και αυτό είναι κάτι που θα ξεκινήσει πρώτα από όλα από εμάς τους ίδιους" τονίζει ο κ. Σακκής.