Μέτρα για το Σαββατοκύριακο του Πατρινού Καρναβαλιού ετοιμάζεται να πάρει η Αστυνομία και από τις αρχές της εβδομάδας κιόλας θα προχωρήσει σε συσκέψεις για το θέμα, καθώς η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο διήμερο έχει ήδη ξεκινήσει και η πόλη όπως κάθε χρόνο αναμένεται να "βουλιάξει" από τον κόσμο. 

Αυτό που απασχολεί κυρίως την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. σε σχέση με το διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού είναι ο πεζόδρομος της Ρήγα Φεραίου. Τα τελευταία χρόνια στον κεντρικό αυτό πεζόδρομο της Πάτρας παρατηρείται συνωστισμός από το ύψος της Γούναρη έως το τέρμα στην πλατεία Όλγας, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ο ένας είναι πάνω στον άλλο και με το παραμικρό μπορεί να δημιουργηθεί πανικός. 

Την κατάσταση επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα ηχεία που βγάζουν έξω ορισμένα καταστήματα εστίασης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται υπαίθρια πάρτι και σε αυτά τα σημεία της Ρήγα Φεραίου, να μην μπορεί να περάσει κανείς, να μην υπάρχει, δηλαδή, μια διέξοδος.

Όλα αυτά τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των νεαρών που περνούν το διήμερό τους στον πεζόδρομο ή στο κέντρο της Πάτρας, αποφεύγοντας να μπουν στα μαγαζιά έχει πιει, βρίσκεται σε κατάσταση υπερβολικής ή πιο ελάχιστης μέθης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αντίδραση που θα έχει όλος αυτός ο όγκος του κόσμου, σε περίπτωση που κάτι συμβεί. 

Η ΕΛ.ΑΣ. και η ηγεσία της τοπικής Αστυνομίας σκέφτονται ορισμένα μέτρα για να αποφύγουν την επανάληψη αυτού του φαινομένου που γίνεται τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ζωές.

Ωστόσο, τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς για ακόμα μία χρονιά ο κύριος όγκος των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού, θα είναι νεαροί που θα έρθουν στην Πάτρα για να περάσουν όσο πιο φθηνά γίνεται, πίνοντας ταυτόχρονα όσο μπορούν περισσότερο. 

Και αυτό σημαίνει υπαίθρια πάρτι στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και στην πλατεία Γεωργίου, με μπύρα και μαυροδάφνη στο χέρι. Κάτι που θα επιδεινώσει τον πανζουρλισμό και το φόβο της ΕΛ.ΑΣ. για το συνωστισμό στη Ρήγα Φεραίου.

Πάντως, οι έλεγχοι της Αστυνομίας και οι περιπολίες της στο κέντρο της Πάτρας όλο το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, από την Παρασκευή έως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένοι.