Χαμός έγινε στο τέλος της παρέλασης με τον σοκολατοπόλεμο, ένα έθιμο που στο Καρναβάλι των Μικρών παίρνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση, αφού αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά. 

Οι σοκολατορίχτες έριξαν τουλάχιστον 10.000 σοκολάτες, σκορπίζοντας έτσι τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους φίλους, που έτρεξαν να τις πιάσουν. 

Η Ένωση Σοκολατοριχτών και τα πέντε σωματεία που την απαρτίζουν έχουν συγκεντρώσει για το φετινό Πατρινό Καρναβάλι πάνω από 50.000 σοκολάτες, εκ των οποίων τις 40.000 τις έχουν φυλάξει για το τελευταίο Σαββατοκύριακο. 

Πάντως, αναλογικά, και με δεδομένο ότι η σοκολάτα δίνει περισσότερη χαρά και ενθουσιασμό στα παιδιά, παρά στους μεγαλύτερους, καλό θα ήταν να σκεφτούν από του χρόνου τα μέλη των σωματείων που κάνουν και αυτά το δικό τους αγώνα για να παραμείνει ζωντανό το έθιμο αυτό, να πετούν περισσότερες στο παιδικό και λιγότερες το τελευταίο Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. 

Γιατί δεν ήταν λίγα τα παιδιά που δεν κατόρθωσαν (είτε αυτά, είτε οι γονείς τους) να πιάσουν σοκολάτες και απογοητεύτηκαν μέρα που ήταν. Κρίμα δεν είναι;