Έρχονται στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα οι έξυπνοι μετρητές ρεύματος που θα δίνουν τη δυνατότητα στους υπαλλήλους της ΔΕΗ και σε όσους τους χειρίζονται να προχωρούν σε παρεμβάσεις από τα γραφεία τους. 

Σύμφωνα με τα στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ που φέρνουν αυτούς τους μετρητές, πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να κόβουν το ρεύμα εξ αποστάσεως σε όσους χρωστούν και δεν έχουν προχωρήσει σε διακανονισμό των χρεών τους, ενώ η τεχνολογία τους είναι τέτοια που θα εντοπίζουν τις ρευματοκλοπές, έτσι ώστε να μηδενιστεί το φαινόμενο αυτό. 

Οι λόγοι για τους οποίους οι έξυπνοι μετρητές εμποδίζουν τις ρευματοκλοπές είναι τρεις:

-Πρώτον, δυσχεραίνεται η "απλή" μηχανική επέμβαση στο μετρητή για την επιβράδυνση του «ρολογιού» ή την διακοπή της καταμέτρησης αφού πλέον η καταγραφή θα γίνεται ηλεκτρονικά.

-Δεύτερον, η κατανάλωση θα παρακολουθείται συνεχώς και εξ αποστάσεως. Που σημαίνει ότι αν γίνει παράκαμψη του μετρητή, θα φανεί αμέσως μεγάλη και ανεξήγητη πτώση της κατανάλωσης η οποία θα κινητοποιήσει τον έλεγχο.

-Τρίτον, οι αποκοπές θα γίνονται εξ αποστάσεως χωρίς να χρειάζεται επί τόπου μετάβαση του συνεργείου. Δηλαδή ταχύτερα και με αποφυγή των αντιδράσεων που συνήθως προκαλούνται όταν "κόβεται το ρεύμα".