Πάνω από 14.000 μικροί καρναβαλιστές αναμένεται να παρελάσουν την Κυριακή στις 11 το πρωί, σκορπίζοντας το χρώμα και τη ζωντάνια του Πατρινού Καρναβαλιού στους δρόμους της πόλης. 

Η ανταπόκριση των καρναβαλιστών για τη μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού των μικρών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και οι αιτήσεις συμμετοχής δημιούργησαν ένα νέο ρεκόρ, δείχνοντας ότι το Παιδικό Καρναβάλι είναι πράγματι ένα από τα πιο ελπιδοφόρα και ξεχωριστά κομμάτια της διοργάνωσης που κάθε χρόνο πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. 

Φέτος θα παρελάσουν συνολικά 102 πληρώματα, ομάδες δηλαδή καρναβαλιστών που προέρχονται από παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, κέντρα προσχολικής αγωγής και συλλόγους.

Ο όγκος των πληρωμάτων, ο αριθμός, δηλαδή των συμμετασχόντων του κάθε γκρουπ, είναι περισσότερος από ποτέ, ενώ ο Καρναβαλικός Οργανισμός έχει πάρει ορισμένα μέτρα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο που ήθελε να βλέπουμε αρκετούς ενήλικες σε μία παρέλαση που είναι κυρίως για παιδιά. 


Τι θα δούμε

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος η μπαντίνα, η μασκότ του Καρναβαλιού των μικρών, ο "Τζίτζικας" και τρία ακόμα καινούρια άρματα που θα δούμε για πρώτη φορά. 

Το πρώτο θα είναι η πολύχρωμη "Χαρούμενη Τούρμπο Μάγισσα", το δεύτερο αυτό του "Μικρού Πρίγκιπα" και το τρίτο ένα μεγάλο '"Γατί". Παράλληλα με τα τρία αυτά άρματα θα παρελάσουν και πέντε παλιά, από τα καρναβάλια των περασμένων ετών η "Τοσοδούλα"», ο "Καρναβαλάκος", το "Σκυλάκι", το "Κάστρο" και το "Ζουζούνι".

Στο τέλος της παρέλασης θα γίνει ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τους συλλόγους των Σοκολατοριχτών. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη παρέλαση θα λάβουν μέρος 10 ομάδες που προέρχονται εκτός της Πάτρας, αλλά και το "Χαμόγελο του Παιδιού", με τις δικές του ομάδες που θα προέρχονται από άλλες πόλεις και μέρη. 

Ένα ιδιαίτερο στοιχείο για τη φετινή διοργάνωση είναι το αυξημένο ενδιαφέρον των επισκεπτών που έχουν κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία και ακίνητα της πόλης, ειδικά για αυτό το Σαββατοκύριακο.  Όλα λοιπόν είναι έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή.