Το βιβλιοπωλείο Discover και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βραβευμένου μυθιστορήματος του Γιώργου Συμπάρρδη με τίτλο "Αδέλφια".

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020, στις 7:30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου (πεζόδρομος Βούρβαχη 3).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Ο συγγραφέας – ποιητής, Βασίλης Λαδάς
Ο συγγραφέας Κώστας Λογαράς
Και η συγγραφέας – κριτικός λογοτεχνίας, Μαρία Στασινοπούλου.
Ο Γιώργος Συμπάρδης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

"Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, όπου σε μια οικογένεια της δεκαετίας του ’50 και των αρχών του ’60 συμβαίνει ένας εμφύλιος ανάμεσα στα δυο αδέλφια, σ’ έναν Κάιν κι έναν Άβελ κατ’ αναλογία. "

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε το 1945 στην Ελευσίνα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου σε Αθήνα και Λονδίνο. Έκανε την εμφάνισή του στα γράμματα με τη νουβέλα Μέντιουμ το 1987, η οποία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.
Ακολούθησε το μυθιστόρημα Ο άχρηστος Δημήτρης, το 1998, το οποίο είχε εξίσου θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς. Το 2012 το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη) και με το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα.

Το 2013 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη. Το 2015 κυκλοφόρησε η νουβέλα του Μεγάλες γυναίκες. Τα Αδέλφια είναι το πέμπτο πεζογραφικό του έργο, το οποίο τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος 2019 από το ηλεκτρονικό περιοδικό «Ο Αναγνώστης».