Αμετανόητος αποδείχθηκε ένας 56χρονος αλλοδαπός που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για αγορές με πλαστά ευρώ, καθώς επιχείρησε ξανά να πλημμυρίσει την αγορά της Δράμας με «μαϊμού» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, χρησιμοποιώντας ως «αιχμή του δόρατος» έναν 31χρονο Έλληνα!

Το... «βαποράκι» της παραχάραξης προσπάθησε να ψωνίσει προϊόντα ευτελούς αξίας από ένα κατάστημα στην πόλη της Δράμας, αλλά ο υπάλληλος αντιλήφθηκε αμέσως ότι του χαρτονόμισμα των 50 ευρώ με το οποίο τον πλήρωσε ήταν πλαστό και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία, δίνοντας την περιγραφή του νεαρού που είχε φύγει στο μεταξύ. Μετά από αναζητήσεις, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν άμεσα τον 31χρονο μαζί με τον 56χρονο συνεργό του και να τους συλλάβουν, όπως αναφέρει το protothema.

Στη κατοχή τους βρήκαν 13 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν, αλλά και 120 ευρώ που προέρχονταν από ρέστα για άλλες συναλλαγές που είχαν ήδη κάνει και ερευνάται σε ποια καταστήματα. Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.