Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου η Ποδαράτη Περαντζάδα που συνδιοργάνωσαν η Ομάδα της Γειτονιάς και το Στέκι της Κίνησης «Πρόταση» με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.

H ανοιχτή Ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ και το ΣΤΕΚΙ της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» συνδιοργάνωσαν με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας, Αποκριάτικη Ποδαράτη Περατζάδα στη γειτονιά της Κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» και Αποκριάτικο πάρτι στην συνέχεια. Η δράση αυτή εντάσσεται στο έργο πρόληψης που υλοποιείται από τις εν λόγω ομάδες κοινωνικής δικτύωσης για την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στη σημασία και το νόημα της συλλογικής μνήμης και την αναβίωση και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Η ενεργοποίηση του κοινωνικού ιστού αποτελεί άλλωστε τον τελικό στόχο για μία κοινωνία ενεργών πολιτών.

Διακόσιοι και πλέον περπατητές εθελοντές, γονείς, παιδιά, φίλοι, γείτονες και μέλη των συλλογικοτήτων της Ομάδας της Γειτονιάς από την Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, το 1ο Γυμνάσιο Πατρών, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΤΡΩΝ», την Καθολική Κοινότητα, τον Μουσικοχορευτικό Όμιλο «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ», τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών, το Σύλλογο των Εν Πάτραις Κεφαλλήνων «o Άγιος Γεράσιμος», το Σύλλογο Ζακυνθινών Πάτρας «Διονύσιος Σολωμός» και τους Κανταδόρους της «SANTA MAURA» του Συλλόγου Λευκαδίων «Η Φανερωμένη» , συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Παναχαϊκής και με συνοδεία τους καρναβαλικούς ήχους του μουσικού άρματος του «Τελάλη» περπάτησαν την οδό Έλληνος Στρατιώτου ξεφαντώνοντας στους ρυθμούς του καρναβαλιού με κρουστά, τραγούδια και μουσική.

Η περατζάδα κατέληξε σε αποκριάτικο πάρτι στο ΣΤΕΚΙ της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ (Σαρανταπόρου 20) όπου οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών ξεφάντωσαν με πολύ κέφι, τόσο με το χορό, όσο και με αστεία δρώμενα, βραβεύσεις, δώρα και πολύ γέλιο που ανέβασε πολύ την διάθεση. Ο πλούσιος μπουφές με εδέσματα και γλυκά, προσφορές των μελών και φίλων της ΠΡΟΤΑΣΗΣ συμπλήρωσε χορταστικά το πάρτι .

Άριστη υπήρξε η συνεργασία και στήριξη από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», την Τροχαία Πατρών και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την ασφαλή, απρόσκοπτη και επιτυχή διοργάνωση αυτής της αποκριάτικης δράσης της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ.
Το κέφι και ο ενθουσιασμός όλης της συντροφιάς και η αποδοχή της κοινότητας, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο και νόημα στη δράση αυτή και την υπόσχεση να διοργανώνεται κάθε χρόνο.