Περίπου 3.000 καμήλες που εισήχθησαν από την Αυστραλία, απομακρύνθηκαν από την πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, όταν άρχισε η πολιορκία του λιμανιού. Η απομάκρυνση των ζώων ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέσω του αυτοκινητοδρόμου που οδηγούσε στην πόλη Ζαουίγια, περίπου 45 χλμ. μακριά, σύμφωνα με έναν ντόπιο έμπορο. Ο ίδιος, όπως δήλωσε στο Reuters, ανέφερε ότι ένοπλη ομάδα λήστεψε γύρω στις 125 καμήλες όπως διέσχιζαν το προάστιο της Τρίπολης, Τζανζούρ.

Επίσης ρεπόρτερ του Reuters είπε ότι είδε 20 καμηλιέρηδες να χτυπούν τα ζώα και να τα βάζουν στη σειρά καθώς κάποια από αυτά αναζητούσαν τροφή στην άκρη του δρόμου όπως διέσχιζαν την πόλη.

Δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν προσωρινά τους δρόμους για να περάσουν οι καμήλες. Ο ίδιος έμπορος είπε ότι ένας άλλος έμπορος από τη Ζαουίγια αγόρασε τις καμήλες όταν έμαθε ότι πωλούνται φθηνά στην Αυστραλία. Λέγεται ότι χιλιάδες καμήλες μπήκαν σε κατοικημένες περιοχές αναζητώντας νερό. Συνήθως οι καμήλες εισάγονται στη Λιβύη από το Σουδάν μαζί με κατσίκες, ενώ το κρέας της καμήλας είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα.

Το λιμάνι της Τρίπολη, που είναι κοντά στο κέντρο της πόλης, πολιορκείται από τις πιστές στον Χαλίφα Χαφτάρ.


CAMELS in the city of libya الجمال في ليبيا سفينة الصحراء