Η Εθνική Ανδρών ρίχνεται σήμερα (21/2) στη μάχη των προκριματικών του Eurobasket 2021, τα οποία ξεκίνησαν χθες (20/2), υποδεχόμενη στην Πάτρα την Βουλγαρία (19:00). Η Ελλάδα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα που χρειάζεται προκειμένου να βρεθεί σε μία ακόμα διοργάνωση, ενώ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει 4 παίκτες του Προμηθέα.

Πρόκειται για τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Δημήτρη Κατσίβελη, Δημήτρη Αγραβάνη, και Λεωνίδα Κασελάκη.

Η αλήθεια είναι ότι το έργο της Εθνικής σε αυτά τα προκριματικά πρέπει να θεωρείται βατό. Με τα δεδομένα που ισχύουν η Ελλάδα παραμένει το φαβορί του ομίλου της, ενώ ακόμα και το σύστημα διεξαγωγής επιτρέπει μέχρι και στραβοπατήματα, τα οποία βέβαια καλό θα είναι να αποφευχθούν.


ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Δημιουργήθηκαν 8 όμιλοι των 4 ομάδων, από τους οποίους θα προκύψουν οι 24 ομάδες του Eurobasket 2021, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 2-19 Σεπτεμβρίου 2021 σε 4 χώρες: Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία και Ιταλία. Κοινώς, από τις 32 ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά, οι 24 θα πάρουν την πρόκριση, ήτοι οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου.

ΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ρουμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Ισπανία.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Εσθονία, Ρωσία.

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Τσεχία, Βέλγιο, Λιθουανία, Δανία.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Κροατία, Τουρκία, Ολλανδία, Σουηδία.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Φινλανδία, Γεωργία, Ελβετία, Σερβία.

ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Αυστρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Ουκρανία.

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Γερμανία, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία.

ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: Ελλάδα, Λετονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία.

Κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τους τρεις αντιπάλους της από δύο φορές (εντός και εκτός έδρας). Συνολικά κάθε ομάδα θα δώσει δηλαδή 6 αγώνες, οι οποίο θα διεξαχθούν σε τρία διαφορετικά παράθυρα: Τον Φεβρουάριο του 2020 (τώρα δηλαδή), τον Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021.