Το βράδυ κερδίζεις το Οσκαρ. Το επόμενο πρωινό τι κάνεις; Ο Joaquin Phoenix, πάντως, ένας από τους μεγάλους νικητές των Οσκαρ 2020, διέσωσε μια αγελάδα.

Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου, ο Joaquin Phoenix με το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στον Joker δεν σπατάλησε ούτε ένα δευτερόλεπτο από το χρόνο του για ευχαριστίες σε συνεργάτες και οικογένεια. Εκμεταλλεύτηκε το βήμα και απευθύνθηκε στο παγκόσμιο κοινό, με έναν λόγο που πραγματικά συγκίνησε, για την αξία της αγάπης και της δεύτερης ευκαιρίας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποτελούν απειλή για το φυσικό κόσμο. Και φυσικά μίλησε και για τα δικαιώματα των ζώων, των οποίων είναι υπέρμαχος (είναι vegan από τα 3 του χρόνια, συμμετέχει σε διαδηλώσεις ανά τον κόσμο υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων και το ίδιο έκανε και μόλις λίγες ώρες πριν τα Οσκαρ 2020). Ανέφερε συγκεκριμένα στα Οσκαρ: «Αισθανόμαστε ότι έχουμε το δικαίωμα να αναπαράγουμε τεχνητά μια αγελάδα και όταν γεννά να της κλέβουμε το μωρό, παρά τις κραυγές και την αγωνία της. Και μετά παίρνουμε το γάλα της που προορίζεται για το μοσχάρι της και το βάζουμε στον καφέ και στα δημητριακά μας».

Αφού, μετά την απονομή των Οσκαρ 2020 έβγαλε με την σύντροφό του Ρούνεϊ Μάρα τη φωτό της χρονιάς των Οσκαρ 2020, να απολαμβάνει στα σκαλιά το vegan burger του, το επόμενο πρωινό, άφησε το Οσκαρ σπίτι του και επέστρεψε στον ακτιβισμό.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ο Joaquin Phoenix διέσωσε μια αγελάδα και το μωρό της από μια φάρμα στην Καλιφόρνια και μετέφερε τα ζώα σε μια άλλη φάρμα όπου θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί ειρηνικά, χωρίς την απειλή να σφαγούν.

Το βίντεο δείχνει τον Joaquin Phoenix να περπατά στη φάρμα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αντονι Ντιμαρία. Οι δυο τους διαφώνησαν για λίγο για το κατά πόσο οι αγελάδες εκτρέφονται για το κρέας τους ή δολοφονούνται. Και στη συνέχεια ο Joaquin Phoenix άρπαξε το μοσχάρι αγκαλιά και το έβγαλε έξω από τη φάρμα. Και τα δύο ζώα, το οποία ο Joaquin Phoenix ονόμασε Liberty (τη μητέρα) και Indigo (το μωρό), εμφανίζονται στη συνέχαι του βίντεο να περπατούν ελεύθερα στο νέο τους σπίτι.