Ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός, στο πλαίσιο ανανέωσης και προσαρμογής στα νέα γαστρονομικά δεδομένα, πρόσφατα παρουσίασε ένα νέο βραβείο που αφορά τη βιώσιμη πρακτική που ακολουθείται από τα εστιατόρια.

Το βραβείο «Βιώσιμης Γαστρονομίας» έκανε το ντεμπούτο του στην ανακοίνωση του Οδηγού Michelin της Γαλλίας για το 2020, που ανακοινώθηκε στις 27 Ιανουαρίου, αναδεικνύοντας περισσότερα από 50 εστιατόρια που ακολουθούν πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Το νέο σύμβολο είναι ένα πράσινο τριφύλλι και απονέμεται σε σεφ των οποίων τα εγχειρήματα έχουν διακριθεί με 1,2 ή τρία αστέρια, Bib Gourmand ή The Plate. Αποτελεί συμπλήρωση των συγκεκριμένων διακρίσεων επιβραβεύοντας κάθε μεθοδευμένη προσπάθεια φιλική προς το περιβάλλον, όπως αναφέρει το olivemagazine.

Επίσης, το συγκεκριμένο σύμβολο προσφέρει στον αναγνώστη του οδηγού επιπλέον πληροφορίες για το εστιατόριο κατανοώντας τη φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την κάθε γαστρονομική εμπειρία.

Φωτογραφία: AFP/VISUALHELLAS.GR