Ξεσήκωσαν την Πάτρα οι πέντε χάλκινες μπάντες που έκαναν περιοδείες στις γειτονιές και στις συνοικίες της πόλης από το πρωί της Τσικνοπέμπτης, μπαίνοντας στο κέντρο από τις 12 το μεσημέρι και μετά. 

Οι μπάντες ξεκίνησαν να παίζουν και να περιοδεύουν στην Ανθούπολη, στο Ζαβλάνι, στην πλατεία Ελευθερίας, στον Άγιο Βασίλειο, στην Γούβα, στήνοντας εκεί το γλέντι και κάνοντας τις γειτονιές της πόλης να μπουν στον ρυθμό, ενώ στη συνέχεια μετά τις 14:00 το μεσημέρι κατέφτασαν στο κέντρο της Πάτρας, από διαφορετικά σημεία η κάθε μία. 

Οι τρεις από τις πέντε κινήθηκαν σε Αγίου Ανδρέου και Ρήγα Φεραίου με κατεύθυνση την πλατεία Όλγας και οι άλλες δύο κινήθηκαν από την πλατεία Όλγας μέσω Ρήγα Φεραίου προς την Γούναρη. Στον διάβα τους οι μουσικοί αναστάτωσαν ευχάριστα τον κόσμο και έκαναν τους περαστικούς να χορέψουν και να μπουν στην ατμόσφαιρα της όλης γιορτής. 

Στη συνέχεια και οι πέντε μπάντες πήγαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων όπου ξεκίνησε η συναυλία και το γλέντι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έκανε ο Πολιτιστικός Οργανισμός.