Μάλλον μας τα χαλάει ο καιρός αφού φύλαγε να βγάλει το χειρότερό του πρόσωπο την Τσικνοπέμπτη, με βροχές και καταιγίδες, που σύμφωνα με τις προβλέψεις, πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 12 το μεσημέρι και μετά. 

Αυτό τουλάχιστον δείχνει ο πίνακας του meteo για την Πάτρα για σήμερα 20 Φεβρουαρίου, αν και ο ουρανός στο βάθος του ορίζοντα φαίνεται να έχει ξαστεριά και να είναι ανοικτός. Όπως και να έχει οι Πατρινοί δείχνουν αποφασισμένοι να ψήσουν και να τηρήσουν το παραδοσιακό έθιμο που θέλει την Πάτρα κάθε χρόνο τέτοια μέρα να τσικνίζει από το κέντρο έως και τις συνοικίες της πόλης. 

Ήδη οι ψησταριές έχουν βγει από το πρωί έξω από τα μαγαζιά εστίασης, ενώ κάποιοι προνοητικοί έχουν φροντίσει και έχουν βάλει και αυτοσχέδια στέγαστρα για να προστατεύσουν τα σουβλάκια και όλες τις υπόλοιπες τσικνολιχουδιές που θα κάνουν την εμφάνιση τους σε λίγη ώρα από τώρα. Το κέντρο της Πάτρας και τα μαγαζιά, πάρα τις διαθέσεις του άστατου καιρού, είναι σε θέση μάχης. 

Παραδοσιακό το γλέντι και η τσίκνα θα ξεκινήσει από το μεσημέρι και μετά και θα κορυφωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας. Δείτε το πίνακα του meteo: