Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι κάτοικοι της Κρήνης και του Σαραβαλίου – μικροί και μεγάλοι - την παράσταση του λαϊκού θεάτρου δρόμου «R° Cycle», στην οποία έπαιξαν σπουδαστές του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

 Με θέμα εμπνευσμένο από τον κύκλο, το θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού η παράσταση διαπραγματεύτηκε με πρωτότυπο τρόπο και με μια ποιητική ματιά θεμελιώδη ανθρώπινα ζητήματα όπως ο κύκλος της ζωής και της χαράς, η ανησυχία για τον πλανήτη και το περιβάλλον, η διατήρηση της φυσικής ισορροπίας, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση, η αποξένωσή του από αυτή και οι τραγικές συνέπειες που έχει αυτή ατομικά για τον καθένα αλλά και συλλογικά για την κοινωνία και τον πλανήτη, η ανακύκλωση των σκουπιδιών, αλλά και η ειρήνη, η ελευθερία και το δικαίωμα του ανθρώπου να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο και να διεκδικεί στη ζωή.

Το πρωτότυπο κείμενο-ιδέα, η δραματουργική επεξεργασία και η σκηνοθεσία είναι της Φιορέλας Μαστρόκαλου. Οι Έλενα Ασλανίδου, Δημήτρης Καυκάς, Παναγιώτης- Κυριάκος Κολοσκόπης, Διονυσία Κοροβέση, Λευτέρης Μιχαλίτσης και Ανίσα Μπάσα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας στην προσπάθειά της να προσφέρει την ευκαιρία σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών που δεν έχουν συχνά τη δυνατότητα να απολαύσουν καλλιτεχνικά γεγονότα και να νιώσουν το καρναβαλικό κλίμα, να δουν το συγκεκριμένο θέατρο δρόμου με θέμα την Ανακύκλωση.


Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 το λαϊκό θέατρο δρόμου θα πάει στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης (Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, κτίριο ΑΔΕΠ) στο πλαίσιο της ετήσιας καθιερωμένης γιορτής Γαλακτομπούρεκου με τίτλο «Γλυκο-Παρασκευή»  του συγκεκριμένου συλλόγου και όπου θα συμμετάσχουν η Μπαντίνα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με αποκριάτικα τραγούδια και τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς-Τερψιθέας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης Πατρών και του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων.

Την ίδια μέρα αργότερα, στις 20.00 η παράσταση «R° Cycle» θα παρουσιαστεί στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου θα δοθούν δυο ακόμα παραστάσεις από το λαϊκό θέατρο δρόμου στις 11.30πμ στο Ρίο στην πλατεία πλησίον του σταθμού του ΟΣΕ (οδός Σώμερσετ) και στις 18.00 στην αίθουσα του εκεί εκπολιτιστικού συλλόγου.