Αίσθηση προκαλεί η δήλωση που έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το ταραγμένο βράδυ της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα με το κυπριακό SigmaLive, επιχειρώντας να αναδείξει τον πατριωτισμό του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το βράδυ της 15ης Ιουλίου τού προτάθηκε να διαφύγει στην Ελλάδα, όμως εκείνος αρνήθηκε.

«Το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω’» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποσπώντας τα χειροκροτήματα των βουλευτών του κόμματός του και όσων παρακολουθούσαν την ομιλία του, ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέθεσε ότι «αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, σε εκείνο το σημείο επιτέθηκε στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι την ώρα που εκείνος αγωνιζόταν κατά των πραξικοπηματιών ο Κιλιντζάρογλου έπινε καφέ στο σπίτι του. Υπενθυμίζεται ότι χθες ξεκίνησε μια φημολογία για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία, ύστερα από ένα σαρωτικό μπαράζ συλλήψεων οπαδών του Γκιουλέν, από την αστυνομία.