Στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης προσπαθεί να φέρει το θέμα των πλειστηριασμών και της προστασίας της α’ κατοικίας η Φώφη Γεννηματά. Με νέα δήλωση της υπενθυμίζει το αίτημα του ΚΙΝΑΛ για σύσταση διακομματικής επιτροπής της βουλής, ώστε να βρεθεί λύση για τα νοικοκυριά που κινδυνεύουν.

«Είναι απάνθρωπο να χάσουν τα σπίτια τους εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ξεπληρώσουν το δάνειο τους», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του «Άλφα». «Ο κίνδυνος με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι προ των πυλών. Γι’ αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί, ζητήσαμε να συσταθεί διακομματική επιτροπή της Βουλής ώστε να βρούμε λύσεις. Να συνεννοηθούμε για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα προστασίας της α’ κατοικίας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και προς το παρόν δείχνει να ανταποκρίνεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, προτίθεται να ζητήσει συναντήσεις με το ΚΙΝΑΛ ώστε να καταθέσουν οι δύο παρατάξεις κοινή πρόταση νόμου. Μια τέτοια συνεργασία των δύο κομμάτων, ωστόσο, βρίσκει αρνητικούς επιφανείς βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και μεγάλο τμήμα της οργανωμένης βάσης της παράταξης.