Το ζήτημα της μεταγωγής των κρατουμένων από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, είναι ένα ακόμα θέμα που επιβαρύνει τους αστυνομικούς της περιοχής. Πρόκειται για τις μεταγωγές των κρατουμένων στα νοσοκομεία ή σε άλλες έκτακτες επισκέψεις τους οποίους θα πρέπει να συνοδεύουν οι αστυνομικοί.

Η αρμοδιότητα των μεταγωγών και η όλη διαδικασία κάποτε ήταν στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ζητά να επιστρέψει εκεί, αφού πρόκειται για ένα θέμα που βγάζει το σώμα εκτός της ομαλής λειτουργίας του, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων που ήδη έχει προωθήσει το θέμα στον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι μεταγωγές απασχολούν κάθε μήνα στην Πάτρα και το νομό Αχαΐας γύρω στους 350 υπαλλήλους. Αυτό που ζητούν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί είναι να εφαρμοστεί το δόγμα του υπουργού που λέει ότι οι αστυνομικοί θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους.  

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης είχε στείλει επιστολή στον υπουργό ζητώντας συνάντηση μαζί του για το όλο θέμα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση, τότε ο φορέας τους είναι αποφασισμένος να κατέβει σε κινητοποιήσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ευελπιστούν στην απάντηση του υπουργού και την ικανοποίηση του αιτήματος τους.