Η παράσταση του θεάτρου δρόμου «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» που παρουσιάζει η Θεατρική Ομάδα Start, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020 και βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Κάρλο Γκολντόνι θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα,Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00 στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου άλλες τρεις παραστάσεις ως εξής:

  • Τρίτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00: Παντανάσσης & Μαιζώνος
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00: Κανάρη & Ρήγα Φεραίου
  • Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00: Ρήγα Φεραίου & Αγίου Νικολάου

Να αναφέρουμε ότι χθες, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου λόγω της απεργίας δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παράσταση στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δυο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία … αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνο ο Έρωτας…

Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης: «Ο Κάρλο Γκολντόνι είναι ένας συγγραφέας σαφώς επηρεασμένος από την Commedia dell' arte που ήταν ένα είδος αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας το οποίο ξεκίνησε τον 16ο αιώνα από άνδρες και γυναίκες ηθοποιούς και σαν σχόλιο της πολιτικο-οικονομικής σκηνής της Ιταλίας εκείνη την περίοδο.

Τα τελευταία χρόνια τα έργα του Γκολντόνι έχουν αρχίσει και διαβάζονται υπό το πρίσμα μιας πιο "αντιδραστικής" ματιάς, γεγονός που συνάδει και με την δική μας ανάγνωση.
Ο Τρουφαλδίνο αποφασίζει να γίνει υπηρέτης σε δυο αφεντάδες που ψάχνουν τον έρωτα και να τους κάνει τη ζωή δύσκολη. Το τέλος δικαιώνει τον πανούργο υπηρέτη αλλά και τον έρωτα».

Σκηνοθεσία: Γιάννης Τσάκωνας
Δραματουργική επιμέλεια: Γεώργιος Κομνηνόγλου
Παίζουν: Μαρία Καραμάνη, Έφη Κεραμίδα, Νίκη Καρακώστα
Η παράσταση διαρκεί περίπου 20 λεπτά.