Μεγάλο είναι και φέτος το ενδιαφέρον για το Πατρινό Καρναβάλι, η κορύφωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, δηλαδή το Σάββατο με την νυχτερινή ποδαράτη και την Κυριακή με την μεγάλη παρέλαση. 

Οι κρατήσεις στις ξενοδοχειακές μονάδες της Πάτρας, αλλά και στα ακίνητα που έχουν μπει στο καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης (βίλες, διαμερίσματα, γκαρσονιέρες στούντιο), είναι σχεδόν στο 100% της πληρότητας τους, ενώ στο "κόκκινο" σχεδόν έχουν φτάσει και για τις περιοχές έξω από αχαϊκή πρωτεύουσα, με τους τρεις βασικούς αστικούς άξονες, το Αίγιο, τη Ναύπακτο και την Δυτική Αχαΐα, να γεμίζουν και αυτοί από κόσμο λόγω του Πατρινού Καρναβαλιού. 

Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα στοιχεία που είδαμε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της booking, η οποία περιλαμβάνει τόσο τις επαγγελματικές ξενοδοχειακές μονάδες της κάθε περιοχής, όσο και τα ακίνητα που έχουν μπει στο καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στην Πάτρα για την ημερομηνία της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, δηλαδή τις 29 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα διαθέσιμο δωμάτιο.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επισκεπτών στην Πάτρα και για την Καθαρά Δευτέρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την booking, το διήμερο 1 με 2 Μαρτίου, η πληρότητα έχει φτάσει το 94%, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν μόλις τέσσερα καταλύματα διαθέσιμα. 

Αντίθετα, πιο μειωμένο είναι το ενδιαφέρον για την ημερομηνία 28 με 29 Φεβρουαρίου (Σάββατο και Κυριακή), με την πληρότητα να έχει φτάσει το 83% και ο ενδιαφερόμενος να έχει να επιλέξει ανάμεσα σε 16 καταλύματα που παραμένουν ελεύθερα.

Το ενδιαφέρον λοιπόν για ακόμα μία χρονιά εστιάζεται κυρίως σε ένα διήμερο, με την εβδομάδα που προηγείται πριν από το Σαββατοκύριακο να κινείται σε ένα λίγο πιο αυξημένο επίπεδο από κάθε άλλη χρονική περίοδο, χωρίς όμως να αγγίζει σε καμία περίπτωση, έστω και το 80% των διαθέσιμων καταλυμάτων που υπάρχουν συνολικά σε αυτή την πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 27 με 28 Φεβρουαρίου, δηλαδή την τελευταία Παρασκευή και το Σάββατο του Πατρινού Καρναβαλιού, ο ενδιαφερόμενος επισκέπτης έχει να επιλέξει 42 καταλύματα για να μείνει και τα οποία μέχρι την παραμονή της Τσικνοπέμπτης δεν είχαν ακόμα κλείσει. 

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς και των ακινήτων οι κρατήσεις θα κορυφωθούν την τελευταία εβδομάδα πριν από το Πατρινό Καρναβάλι και είναι αρκετά πιθανό ακόμα και η διανυκτέρευση της Παρασκευής με του Σαββάτου να φτάσει το 95% ή ακόμα και το 100% της πληρότητας. 


Αυξημένος άλλωστε είναι ο όγκος των κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στην βραχυχρόνια μίσθωση, πάντα για τις μέρες του Πατρινού Καρναβαλιού, και στις πόλεις γύρω από την Πάτρα.

Στο Αίγιο οι κρατήσεις για τις 29- 1 Μαρτίου έχουν φτάσει το 86% της πληρότητας τους, για τις 1 και 2 Μαρτίου το 78%, ενώ για τις 28 και 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα πάντα με την booking, υπάρχουν μόλις οχτώ καταλύματα διαθέσιμα. 

Στη Ναύπακτο, ένας κοντινός προορισμός για το Πατρινό Καρναβάλι, που επιλέγουν πάντα οι εκδρομείς, οι κρατήσεις για τις 29 και 1 Μαρτίου, αλλά και για τις 1 και 2 Μαρτίου, έχουν φτάσει ήδη το 96% της πληρότητας των διαθέσιμων καταλυμάτων, ενώ για τις 28 με 29 Φεβρουαρίου, πέφτουν στο 71%. 

Τέλος, στην Κάτω Αχαϊα (στον δήμο δηλαδή της Δυτικής Αχαΐας) οι κρατήσεις για τις 29 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου φτάνουν το 87%, στο ίδιο ποσοστό για τις 1 και 2 Μαρτίου, ενώ πέφτουν αρκετά για τις 28 με 29 Φεβρουαρίου.

Σαν μια γενική εικόνα, πατώντας κανείς στη booking, τη λέξη Αχαΐα, βλέπει το 91% των καταλυμάτων να είναι κλεισμένα για τις ημερομηνίες 29 με 1 (36 δηλαδή διαθέσιμα σε όλο τον νομό), ενώ για τις 1 και 2 Μαρτίου το ποσοστό αυτό πέφτει στο 88% που σημαίνει ότι για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες υπάρχουν 47 καταλύματα ελεύθερα.

Τουλάχιστον μέχρι στιγμής γιατί επαναλαμβάνουμε ότι οι κρατήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα αποφασίσουν μέχρι και την τελευταία ώρα για το το θα κάνουν και για το αν έρθουν στο καρναβάλι της Πάτρας. Όσο για τις τιμές ποικίλουν ανάλογα με τον τόπο, το διήμερο της κράτησης και φυσικά την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το κάθε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενο ακίνητο. 

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι στην Πάτρα για τις 29 και 1 Μαρτίου και τις 1 και 2 Μαρτίου, τις ημερομηνίες που έχουν συγκεντρώσει το κύριο όγκο των κρατήσεων και η ζήτηση είναι αυξημένη, οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ την βραδιά και φτάνουν έως τα 250 ή ακόμα και τα 300 ευρώ, ενώ πέφτουν για τα καλύμματα που βρίσκονται εκτός πόλης, περιφερειακά της αχαϊκής πρωτεύουσας.