Μήνυση στη διεύθυνση του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας πρόκειται να κάνει ο πατέρας της 27χρονης μάνας που άφησε το βρέφος της στην Πλαζ της Πάτρας, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του και να βρεθεί πνιγμένο στη θάλασσα. 

Πρόκειται για την υπόθεση που ξεσήκωσε σάλο στην πανελλήνια κοινή γνώμη, με την 27χρονη μάνα να προφυλακίζεται με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή.

Ο πατέρας της 27χρονης που από την πρώτη στιγμή υποστήριζε ότι δεν γνώριζε κάτι για την εγκυμοσύνη της κόρης του (όπως το ίδιο ισχυρίζεται και η σύζυγος και μητέρα της κοπέλας), φέρεται αποφασισμένος να καταφύγει στη νομική οδό, ισχυριζόμενος ότι το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, έχει άμεση ευθύνη για την εξέλιξη του όλου θέματος. 

Σύμφωνα με τον πατέρα, το νοσοκομείο θα έπρεπε να παρέμβει, βλέποντας μία κοπέλα που έφτασε μόνη της εκεί για να γεννήσει και παράλληλα θα έπρεπε να λάβει τα αντίστοιχα μέτρα για να μην φύγει το βράδυ από εκεί, μαζί με το βρέφος της χωρίς κανείς να την καταλάβει, φτάνοντας στη συνέχεια - όντως σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση - να το εγκαταλείψει στην Πλαζ. 

Η οικογένεια της 27χρονης που, σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα δεν έχει οδηγηθεί στις φυλακές, είναι αποφασισμένη να καταφύγει σε βάρος του νοσοκομείου, καθώς, όπως υποστηρίζει, το κακό ξεκίνησε από τη στιγμή που η νεαρή έφυγε μόνη της από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Από την άλλη, η διοίκηση του νοσοκομείου ισχυρίζεται ότι η αντίδραση του ιδρύματος και των εργαζόμενων του, ήταν άμεση. Ήδη, πάντως, έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα που διετάχθη από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τον διοικητή της Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτει από την έρευνα, αλλά και αυτό που τονίζουν κύκλοι του νοσοκομείου, είναι  ότι έγιναν διακριτικά όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για το ζήτημα, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες αρχές. 

Τίποτα όμως από όλα τα παραπάνω δεν αναιρεί το γεγονός ότι μια αθώα ψυχούλα χάθηκε και μάλιστα με τραγικό τρόπο. Η 27χρονη που εξακολουθεί να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση τονίζει ότι το μόνο που ήθελε ήταν να βρεθεί κάποιος για να αναλάβει το μωρό της, ενώ ο δικηγόρος της, μετά την απόφαση του Εισαγγελέα και του Ανακριτή, μίλησε για μια απόφαση που πάρθηκε χωρίς να πραγματοποιηθεί η ψυχιατρική γνωμάτευση που είχε ζητήσει. 

Νομικά η πλευρά της 27χρονης και ο δικηγόρος της υποστηρίζει ότι η κοπέλα πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη και έχει ζητήσει η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως να μετατραπεί σε παιδοκτονία.