Μνήμες αλλοτινών εποχών αναδύθηκαν στην πρώτη από τις δυο μουσικές παραστάσεις του Μουσικού Ομίλου «Ορφέας» στο γεμάτο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων».

Ήταν μια εξαιρετική μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας. Η μουσική παράσταση «Οι Αρραβώνες» βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Πατρινού συγγραφέα  Τάκη Τσονάκα, του οποία την επιμέλεια όπως και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η θεατρική παιδαγωγός Δήμητρα Παναγιωτόπουλου. Το έργο ανήκει στο είδος της ηθογραφικής κωμωδίας. Μέσα από τους διαλόγους και τα περιστατικά ξύπνησαν μνήμες ενός αγνού παρελθόντος με ανεμελιά όπου η ελληνική κοινωνία έκανε όνειρα και με ελπίδα έχτιζε ένα καλύτερο μέλλον έχοντας ως βάσεις τον κορμό της οικογένειας, τα ήθη και τις παραδόσεις μας. Η δράση ξετυλιγόταν σε εποχές του χτες όταν η καθημερινότητα ήταν απλή και οι ψυχές των ανθρώπων γεμάτες ευαισθησία, συναισθήματα και οι συμπεριφορές τους γεμάτες χιούμορ και γλύκα.


Ακούστηκαν πασίγνωστα αξέχαστα τραγούδια της εποχής από την ιστορική ανδρική Χορωδία του Ορφέα υπό την διεύθυνση του μουσικού Φίλιππα Παπαδόπουλου, μέσα από τα οποία  ξεδιπλώθηκαν οι προσωπικοί χαρακτήρες του έργου, που ερμηνεύτηκαν με ενθουσιασμό, φυσικότητα και αυθορμητισμό από ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Την παράσταση πλαισίωσαν χορευτικά μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων υπό τον Χρήστο  Γιαννόπουλο. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν οι ερμηνείες σε άριες και ντουέτα από το διεθνές λυρικό ρεπερτόριο που μας χάρισαν με τις φωνές τους οι λυρικοί σολίστες Λίνα Γερονίκου-σοπράνο, Νίκος Παπακώστας-τενόρος καθώς και οι Αντώνης Χριστόπουλος και Ηλίας Παπαδόπουλος. Το θερμό χειροκρότημα του κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας αυτής.

Ήταν μια βραδιά με τη σφραγίδα του Ορφέα που συνδυάστηκε η μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και ο χορός με φόντο την απλότητα και την καθαρότητα του χτες αλλά κυρίως τις αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου νοσταλγικές αναμνήσεις από παλαιότερες παραδοσιακές Αποκριές. 

Η μουσική παράσταση θα επαναληφθεί σήμερα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» για δεύτερη και τελευταία φορά.