Το αόριστο μέλλον των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας έχει κάνει αρκετούς υπαλλήλους του διοικητικού αυτού μηχανισμού του κράτους να έχουν επιδείξει μία τάση φυγής, σε άλλες υπηρεσίες, κάνοντας σχετικές αιτήσεις για να μεταταγούν και να ξεφύγουν από το καθεστώς της ανασφάλειας που διέπει πλέον τον συγκεκριμένο θεσμό. 

Οι αρμοδιότητες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι συγκεχυμένες, ενώ οι δηλώσεις υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που ξεκαθάρισε δημόσια τη διαφωνία του με το θεσμό του συντονισμού του φορέα, αλλά και η προαναγγελία του για τη ριζική αναθεώρηση του διοικητικού μηχανισμού της χώρας, έριξαν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι να μεταφερθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια κατά πρώτο λόγου και στους Δήμους.

Χαρακτηριστικό του κλίματος της ανασφάλειας που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων του διοικητικού αυτού μηχανισμού, είναι ότι στην οικεία Αποκεντρωμένη, οι αιτήσεις μεταγωγή σε άλλες υπηρεσίες έχουν φτάσει ήδη τις 90.

Όλα αυτά τη στιγμή που η υποστελέχωση του κρατικού αυτού μηχανισμού είναι δραματική και οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει αρκετές φορές νέες προσλήψεις και καινούργιες θέσεις εργασίας για να καλυφτούν τα κενά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το σύνολο των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας αγγίζει τους 1.300.