Οπλιστείτε με υπομονή γιατί η 24ωρη απεργία που γίνεται σήμερα θα φέρει χάος στους δρόμους, αφού σήμερα τραβούν χειρόφρενο όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Αν και χθες είχε ανακοινωθεί ότι προαστιακός και τρένα θα κινηθούν κανονικά, αιφνιδιαστικά στις 06:30 το πρωί τα πάντα άλλαξαν!

Αιτία της απεργίας είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. 24ωρη πανελλαδική απεργία κάνει και η ΑΔΕΔΥ που σημαίνει ότι και το Δημόσιο θα κατεβάσει… ρολά.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, τραμ και μετρό συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Ακινητοποιημένοι θα μείνουν τελικά και οι συρμοί του προαστιακού αλλά και τα τρένα. Όπως ανακοίνωσε στις 6.30 το πρωί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ “λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός”.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δεν θα ισχύσει σήμερα ο Δακτύλιος, ενώ θα επιτρέπεται η χρήση των λεωφορειολωρίδων.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Τα πλοία
Σε τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγια των πλοίων αναμένεται να προχωρήσουν και οι περισσότερες ακτοπλοϊκές εταιρείες στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης πέντε ναυτεργατικών σωματείων, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Τα πλοία που θα βρίσκονται σε αυτά τα λιμάνια αναμένεται να αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων.

Τρίωρη στάση εργασίας στα μέσα ενημέρωσης
Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ύστερα από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 12:00 έως τις 15:00.