Γα τους κατοίκους της Πάτρας και τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης το Κάστρο της πόλης αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Σε όμορφη τοποθεσία, σε λοφίσκο του Παναχαϊκού Όρους και σε απόσταση 800 μέτρων από την ακτή, βρίσκεται το βυζαντινό Κάστρο της Πάτρας. Κατασκευάστηκε από τον Ιουστιανό τον 6ο αι. μ.Χ. με υλικά από την παλαιότερη ακρόπολη.

Τα τείχη του περικλείουν έκταση 22.725 μέτρων. Αν και πολιορκήθηκε από διάφορους εισβολείς, έμεινε απόρθητο μέχρι το 1205 που καταλήφθηκε από τους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι το ενίσχυσαν με τάφρο όπως και ο μετέπειτα απελευθερωτής του Κωνσταντίνος Παλαιολόγος που προχώρησε σε επισκευές.

Μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο το Κάστρο ήταν συνεχώς σε χρήση. Σήμερα λειτουργεί ως αρχαιολογικός χώρος με ελεύθερη είσοδο, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στο όμορφο σκηνικό του.

Μέσα από το βίντεο του Κώστα Γκέρτζου με τα εναέρια πλάνα από το κάστρο της Πάτρας μπορούμε να θαυμάσουμε το επιβλητικό μνημείο της πόλης μας.


ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ (DRONE). ΝΕΟ! PATRAS CASTLE AERIAL VIEW, GREECE.