Ο Κόλιν Κάπερνικ θα κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά του και ξεκινά τον δικό του εκδοτικό οίκο, Kaepernick Publishing, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Ο σούπερ σταρ του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, ο οποίος λόγω της πολιτικής στάσης του, αποκλείστηκε από τη National Football League (NFL), διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ εξήγησε: «Θέλω να πω την ιστορία της εξέλιξής μου και τα γεγονότα που με οδήγησαν να διαμαρτυρηθώ για τη συστημική καταπίεση με την ελπίδα ότι θα εμπνεύσω τους άλλους να αναλάβουν δράση».

Ο Κόλιν Κάπερνικ δήλωσε στο USA Today γιατί αποφάσισε να ξεκινήσει τον δικό του εκδοτικό οίκο, αντί να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματα μέσω άλλων εκδοτών: «Η χειραγώγηση, ο αποικισμός, η διαστρέβλωση των ιστοριών, του αφηγήματος, της ιστορίας, γίνεται από πάντα».

«Αυτός είναι ένας τρόπος να μπορέσω να δράσω ενάντια σε αυτό και να αρχίσω να επικεντρώνομαι στο αφήγημα, όχι μόνο το δικό μου, αλλά και άλλων μαύρων συγγραφέων και δημιουργών».

Τα προς το παρόν, χωρίς τίτλο, απομνημονεύματα θα κυκλοφορήσουν και μέσω της πλατφόρμας audiobook που ανήκει στην Amazon Audible. Η πλατφόρμα αναμένεται να φιλοξενήσει και τις ηχητικές εκδόσεις των μελλοντικών εκδόσεων Kaepernick Publishing.