Η σύζυγος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, Camilla παρότρυνε τους ανθρώπους να βοηθήσουν, ώστε να καταρριφθεί το «ταμπού» της ενδοοικογενειακής βίας δημοσιοποιώντας τις ιστορίες τους.

Μιλώντας στη Daily Mail, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ενδοοικογενειακή βία, που διοργάνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση SafeLives στο ανάκτορο στο Clarence House, στο Λονδίνο η δούκισσα της Κορνουάλης είπε ότι έχει ακούσει «θλιβερές ιστορίες» από γυναίκες που επέζησαν και έκαναν «πολλούς από εμάς στο ακροατήριο να ξεσπάσουμε σε δάκρυα».

«Είχα το 2016 το προνόμιο να ακούσω απίστευτα γενναίες γυναίκες να λένε τις ιστορίες τους – θλιβερές ιστορίες που έκαναν πολλούς από εμάς τους ακροατές να ξεσπάμε σε δάκρυα» είπε.

«Αλλά με κάθε ιστορία, το ταμπού γύρω από την κακοποίηση στην οικογένεια εξασθενεί και η σιωπή που την περιβάλλει σπάει, έτσι ώστε και άλλα θύματα να γνωρίζουν ότι υπάρχει ελπίδα για αυτά και δεν είναι μόνα» τόνισε.

Η Camillaαποκάλυψε ακόμη ότι έχει γνωρίσει προσωπικά ανθρώπους, για τους οποίους είχε υποψίες ότι ήταν θύματα. «Έχω γνωρίσει ανθρώπους, για τους οποίους είχα υποψίες ότι ήταν θύματα, αλλά δεν θα μιλούσαν γι’ αυτό» είπε προσθέτοντας ότι «οι άνθρωποι δεν μιλούσαν γι’ αυτό τότε».

«Οι άνθρωποι αισθάνονται ένοχοι, αισθάνονται ντροπιασμένοι, νομίζουν ότι πρέπει να είναι δικό τους λάθος. Και νομίζω ότι πρέπει να τους πείσετε ότι δεν είναι δικό τους λάθος» υπογράμμισε. Η οργάνωση SafeLives, η οποία ιδρύθηκε το 2005 βοηθάει στην προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας σε κίνδυνο και εκπαιδεύει τους ειδικούς να εντοπίζουν ενδεικτικά σημάδια κακοποίησης.