Η Πάτρα είναι μία πόλη των γκράφιτι, μια πόλη που σκορπίζει την τέχνη στους δρόμους και τη παράγει σε τοίχους, σε ετοιμόρροπα σπίτια και σε εγκαταλειμμένα κτίρια.

Η αποθέωση της street art στην Πάτρα έγινε με τα murals που έφερε τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα η Art In Progress του Κλεομένη Κωστόπουλου.

Όμως τα γκράφιτι υπήρχαν πάντοτε στην Πάτρα και είχαν δημιουργηθεί από καλλιτέχνες που κρατούσαν κρυφό το κανονικό τους όνομα, υπογράφοντας τα έργα τους με ψευδώνυμο για να γλιτώσουν το κυνηγητό από τις αρχές και τους ιδιοκτήτες των κτιρίων.

Βλέπετε, το γκράφιτι είναι μια τέχνη που μπορεί πλέον να έχει μπει στα σαλόνια των καταστημάτων και τα σαλέ των γκαλερί, όμως η φύση της, δεν ανήκει εκεί. Ανήκει στους δρόμους, στα κτίρια που έχουν ξεχαστεί, στα γκρίζα σπίτια που παίρνουν χρώμα και η αρχή για την ανάδειξη αυτής της τέχνης έγινε μέσα από τέτοιους Πατρινούς καλλιτέχνες.

Τους καλλιτέχνες του δρόμου που βγάζουν τη ψυχή τους πάνω στους γκρίζους τοίχους όταν το φως φεύγει και έρχεται το σκοτάδι της νύχτας. 

Το φωτορεπορτάζ του Κωστή Πλέσσα μέσα από τα γκράφιτι που συνάντησε στους δρόμους της Πάτρας είναι χαρακτηριστικό.