Για την επιδημία του νέου κορωνοϊού και πότε αναμένεται να καταλαγιάσει ο ιός μίλησε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Παθολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος χαρακτήρισε, μιλώντας στο Mega, λογική την αντίδραση αφού έχει προκύψει μια επιδημία που αφορά μια μεγάλη περιοχή της Κίνας, στην οποία έχουμε 50 εκατομμύρια αποκλεισμένους κατοίκους.

Σημείωσε πάντως πως υπάρχει πάρα πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων. «Με το να είναι αποκλεισμένη η περιοχή μειώνεται ο κίνδυνος να μολυνθούν άτομα εκτός περιοχής. Ωστόσο αυξάνεται η πιθανότητα να μολυνθούν περισσότερα άτομα εντός περιοχής», είπε, ενώ κατέστησε σαφές ότι «τα κρούσματα εκτός Ασίας είναι πάρα πολύ λίγα».
«Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κάνουν σενάρια συνωμοσίας», είπε και κατέληξε πως «ο ιός πρέπει μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες να καταλαγιάσει, ακόμα και μέσα στην Κίνα».

1.770 θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Κίνα

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 1.770 ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, αυξημένος κατά 105 άτομα από την προηγούμενη ημέρα.