Ο Δήμος Πατρέων σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

"Με πρωτοβουλία της κυβερνητικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» (Ν.Δ.), υποβλήθηκαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δύο προτάσεις προς συζήτηση, που αφορούν στην άθληση των παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και την ψυχαγωγία των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Οι προτάσεις υποβλήθηκαν χωρίς προηγούμενα να ζητηθεί επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους Αντιδημάρχους.

Όσον αφορά στην άθληση  γενικά πολιτών με ειδικές ανάγκες και ειδικότερα παιδιών, αν είχαν ρωτήσει, αφού προφανώς δεν γνώριζαν, θα μάθαιναν ότι με βάση τους κανονισμούς λειτουργίας των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, όλες οι ευαίσθητες  κοινωνικά ομάδες έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην παραχώρηση χρήσης και σε άλλες διευκολύνσεις (διάθεση προπονητή, χορήγηση αθλητικού εξοπλισμού κ.ο.κ.).

Επί πλέον μία απλή επικοινωνία με τους σχετικούς φορείς Α.Σ. Ήφαιστος (μπάσκετ με αμαξίδια), ΝΑΣ Αχαΐας, Special Olympics και Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ειδικής Αγωγής θα αρκούσε για να διαπιστώσουν ότι η Δημοτική Αρχή από την αρχή της πρώτης θητείας της  ανταποκρίθηκε σε όλα τους τα αιτήματα.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η αντιπολίτευση ενώ ενημερώθηκε έγκαιρα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού,  ότι ικανοποιήθηκε αυθημερόν το αίτημα των γονέων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, υπέβαλλε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο ένα πρόβλημα που έχει ήδη επιλυθεί!

Τις προτάσεις συνυπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, που τα έχουν βρει μεταξύ τους και οι παρατρεχάμενοί τους, έχοντας σχηματίσει το «μαύρο μέτωπο» κατά της Δημοτικής Αρχής, για να βάλουν εμπόδια στο φιλολαϊκό της έργο.

Μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι οι επικεφαλής των συγκεκριμένων παρατάξεων, δεν βλέπουν τα έργα που γίνονται ούτε ενημερώνονται από τα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης της περιοχής μας, αφού έχει ανακοινωθεί εδώ και πολύ καιρό, η ανακατασκευή άλλων 20 παιδικών χαρών, που θα περιλαμβάνουν παιχνίδια κατάλληλα και για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ήδη, δύο παιδικές χαρές, στις πλατείες Μαρούδα και Τριών Ναυάρχων, έχουν ανακατασκευαστεί και λειτουργούν.

Για τους… άπιστους Θωμάδες, υπάρχουν σχετικά ρεπορτάζ με φωτογραφικό υλικό. Ελπίζουμε να μην το διαψεύσουν ως επικοινωνιακό τρικ!

Έλεος κύριοι! Σταματήστε επιτέλους την φτηνή αντιπολίτευση.

Δείξτε την απαιτούμενη σοβαρότητα κι ευαισθησία στους συμπολίτες μας, όλων των ηλικιών, με ειδικές ανάγκες.

Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζουν από τις απάνθρωπες πολιτικές που υλοποιούν τα κόμματά σας δεν χρειάζονται και την άθλια μικροπολιτική σας εκμετάλλευση!"