Σε κάτι αρκετά καινοτόμο επικοινωνιακά που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή, σε αυτό της τεχνολογίας και του διαδικτύου, θα προχωρήσει το απόγευμα της Δευτέρας ο αρχηγός του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην σελίδα του στο facebook: "Στην πορεία μας για την ανασυγκρότηση του κόμματος, τη διεύρυνσή του και το μετασχηματισμό του, τα νέα μέσα επικοινωνίας είναι και απαραίτητα και πολύτιμα. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει στη νέα εποχή να οικοδομήσει μια νέα σχέση του πολίτη με τη πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, απόψε στις 7 το απόγευμα, στο πρώτο iAsk & Watch, θα απαντήσω στις δημοφιλέστερες ερωτήσεις που τέθηκαν από τα μέλη της πλατφόρμας isyriza.gr".

Σύμφωνα με τα όσα τόνισε ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος μιλώντας στο patrasevents.gr, o Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Δευτέρας θα απαντήσει σε συνολικά 20 ερωτήσεις, από τις 1.600 που υποβλήθηκαν συνολικά. Οι ερωτήσεις αυτές ομαδοποιήθηκαν και φτάσαμε σε μία ηλεκτρονική  ψηφοφορία που έγινε για να προκύψουν αυτές οι 20 που θα απαντήσει ο πρώην πρωθυπουργός.

Όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν αυτή την ιδιότυπη συνέντευξη, ζωντανά και ψηφιακά μέσα από το web tv της πλατφόρμας του i-syriza. Το κόμμα έτσι που θέλει να προδώσει τη νέα ταυτότητα της κεντροαριστεράς και να ετοιμαστεί για τη λεγόμενη "δεύτερη φορά αριστερά", αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει μπει για τα καλά στην εποχή του i-syriza και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που λειτουργεί και είναι στον "αέρα" από τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Ξεπερνούν συνολικά τις 1.000 οι νέες εγγραφές

Οι εγγραφές πουν έχουν γίνει στην πλατφόρμα από τον Οκτώβριο και μετά στο i-syriza είναι 450, ενώ συνολικά οι εγγραφές που έχουν γίνει στο τοπικό ΣΥΡΙΖΑ από το καλοκαίρι και μετά, ύστερα από την ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές, ξεπερνούν τις 1.000. 

Συγκεκριμένα 150 εγγραφές είχαν γίνει σε έντυπη μορφή, άλλες 150 στην προηγούμενη μορφή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, άλλες 300 εγγραφές υποβλήθηκαν την ημέρα που ο πρώην πρωθυπουργός βρέθηκε στην Πάτρα, ενώ μαζί με τις 450 που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, φτάνουμε ένα νούμερο που ξεπερνά τις 1.000. 

Τα μέλη του τοπικού οργάνου του κόμματος είναι ικανοποιημένα από την πορεία των εγγραφών και θεωρούν ότι υπάρχει η δυναμική, ώστε ο αριθμός αυτός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, κάτι που αναμένεται να γίνει και μετά τις απαντήσεις αυτές που θα δώσει ο Αλέξης Τσίρπας, στις δημοφιλέστερες ερωτήσεις που έχουν τεθεί στην πλατφόρμα. 

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊα, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, μιλώντας στο patrasevents.gr τονίζει: "Ο κύριος όγκος των νέων εγγραφών έχει να κάνει με νέους ανθρώπους και προέρχεται βασικά από την Πάτρα. Εμείς ως Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αυξήσει τα σημεία στον νομό που μπορεί κάποιος να έρθει κοντά μας, υπάρχει πλέον και το γραφείο στο Αίγιο και βρισκόμαστε σε μία καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη μας". 

Στόχος η συμμετοχική δημοκρατία μέσω διαδικτύου

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πλέον το κάθε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, καινούργιο ή παλιό, αναλαμβάνει ενεργό δράση, στον τομέα που μπορεί να προσφέρει ή ειδικεύεται βάση των σπουδών του. 

Παράλληλα,  έχει πια μια καθημερινή ενημέρωση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείο, για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του κόμματος, αλλά και τις απόψεις του για τα ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, τα εθνικά θέματα, αλλά και την καθημερινότητα του απλού πολίτη. 

Στόχος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του i-syriza και της νέας λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα είναι ουσιαστικά κάτι σαν μία μορφή συμμετοχικής δημοκρατίας, εντός του κόμματος, με την αρχή να γίνεται από το διαδίκτυο και την εγγραφή στον i-syriza. 

Έτσι, με αυτόν τον γνώμονα και την κατεύθυνση, το κόμμα ετοιμάζεται για να προχωρήσει στο συνέδριο που θα γίνει, εκεί που θα χαράξει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τους στόχους, την πορεία του και την ιδεολογική του κατεύθυνση.