Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας, με ελάχιστα κλικ, θα γίνεται διόρθωση των λανθασμένων τετραγωνικών στα ακίνητα.

Η πλατφόρμα έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μη χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά και να προκύπτει αυτόματα η διαφορά ανάμεσα στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Ε9 και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται η χρέωση των δημοτικών τελών.

Σύμφωνα με το MEGA, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω της χρήσης της εφαρμογής να διορθώνουν την αναντιστοιχία των τετραγωνικών που υπάρχει στο λογαριασμό του ρεύματος τους με αυτή στο Ε9.

Τα λανθασμένα τετραγωνικά
Κάτι που θα είναι προς το οικονομικό τους συμφέρον, καθώς έτσι θα πληρώνουν λογαριασμούς που θα αντιστοιχούν στα πραγματικά τετραγωνικά της ιδιοκτησίας τους.

Στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι μπορούν να εισέλθουν με τους κωδικούς του Taxisnet, όπου υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση.

Σημαντικό στοιχείο στη διαδικασία, πέραν την διόρθωση του λάθους, είναι η ψηφιακή της διάσταση.

Οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να στηθούν σε ουρές ούτε να επισκεφθούν το πλησιέστερο δήμο για να διευθετήσουν την υπόθεσή τους.

Τα βήματα για τα τετραγωνικά
Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται καμπάνια ενημέρωσης πολιτών που θα κληθούν να προχωρήσουν σε υποβολή περί διόρθωσης δήλωσης ακολουθώντας τα εξής βήματα:

Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος είναι οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την Εφορία (Taxis). Με τη χρήση τους ο ιδιοκτήτης ή και άλλο πρόσωπο στο οποίο έχουν δοθεί οι κωδικοί θα μπαίνει στην πλατφόρμα αρχικά μέσω των σάιτ της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) ή των υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Με την είσοδο στην πλατφόρμα, η εφαρμογή θα δείχνει στον ιδιοκτήτη το Ε9 και τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων που έχει στην κατοχή του. Με το επόμενο κλικ θα εμφανίζονται οι αριθμοί παροχής της ΔΕΗ για κάθε ακίνητο, οι οποίοι επίσης υπάρχουν στο Ε9.

Στο τρίτο βήμα, ο ιδιοκτήτης επιλέγει ένα από τα ακίνητα που υπάρχουν στο Ε9. Αυτομάτως η πλατφόρμα θα βγάζει έναν αριθμό που θα δείχνει τη διαφορά ανάμεσα στα δηλωμένα τετραγωνικά και εκείνα βάσει των οποίων γίνεται χρέωση. Το μόνο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης είναι είτε να αποδεχθεί αυτήν τη διαφορά είτε να την αλλάξει προς τα πάνω.

Αποδεχόμενος αυτήν τη διαφορά έχει ήδη υποβάλει την αίτηση περί ανακριβούς δήλωσης τετραγωνικών μέτρων για το συγκεκριμένο ακίνητο. Στη συνέχεια, εφόσον διαθέτει και άλλα ακίνητα, τα επιλέγει ένα ένα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία αποδεχόμενος τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων.