Ίσως είναι πιο υποβαθμισμένη πλατεία της Πάτρας και οι κάτοικοι μιας περιοχής που σχετίζεται με αρκετές συνοικίες της πόλης, είχαν κάνει αρκετές φορές τα παράπονα τους για την κατάσταση αυτή. 

Ο λόγος για την πλατεία Παπανδρέου, μια πλατεία που εξαιτίας της θέσης της γειτνιάζει με αρκετές λαϊκές περιοχές της Πάτρας, τη συνοικία του Αγίου Νεκταρίου, το Ψαροφάι, του Ψάχου κτλ. Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό για την αναβάθμιση της και η αρχή πρόκειται να γίνει από την παιδική χαρά της πλατείας που μέχρι πρότινος ήταν απλησίαστη και επικίνδυνη για τα παιδιά. 

Οι παρεμβάσεις στην παιδική χαρά της πλατείας Παπανδρέου έχουν ξεκινήσει, ο χώρος έχει περιφραχτεί, μπήκαν ήδη ορισμένα καινούργια και σύγχρονα όργανα και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί. Μια ακόμα έτσι παιδική χαρά της Πάτρας αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, με τα παιδιά της πόλης να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους. 

Ήδη έχουν προχωρήσει οι παρεμβάσεις σε λιγότερο από έναν μήνα σε τέσσερις παιδικές χαρές της Πάτρας. Στην πλατεία Ανδρούτσου, στην Τριών Ναυάρχων, στην πλατεία Μαρούδα και τώρα στην πλατεία Παπανδρέου. Κι ακολουθούν οι επόμενες...

(Οι φωτογραφίες είναι του Στέλιου Παλαρμά).