Με επιτυχία ξεκίνησαν οι θεατρικές παραστάσεις μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Ναυπάκτου, που διοργανώνει για 10η χρονιά  η Περιβαλλοντική οργάνωση "Πράσινο+Μπλε". 

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, υλοποιήθηκαν με επιτυχία στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου, οι δύο πρώτες θεατρικές παραστάσεις. 

Πρώτη του 1ου  Δ.Σ. Ναυπάκτου γ1’ τάξη και δεύτερη της ε1’  τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου, με τα έργα «Κι εμείς...με ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» Της Άννας Παπαδοπούλου και «Δως μου μια δεύτερη ευκαιρία» της Χρυσάνθης Καραΐσκου αντίστοιχα, με θέματα ανακύκλωσης και θαλάσσιων σκουπιδιών.

  Τους θεατές καλωσόρισε για μια ακόμη χρονιά ο υπεύθυνος συντονισμού δράσεων του Πράσινο +Μπλε Ξύδης Τάσος ο οποίος και ευχαρίστησε θερμά τα δημοτικά σχολεία που συμμετέχουν, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο δντης του 1ου ΔΣ κος Φούντας Νίκος και η υποδιευθύντρια του 2ου ΔΣ κα Νάστου Κατερίνα.


Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του 1ου  Δ.Σ. Ναυπάκτου Νικολακόπουλο Θωμά και τη θεατρολόγο Γιαλούρη Φωτεινή καθώς και τον εκπαιδευτικό του 2ου Δ.Σ. Ναυπάκτου  δάσκαλο της ε1’ τάξης, Σουλτανίδη Γιώργο και την εμψυχώτρια Κάντου Άντζη.

Ευχαριστούμε επίσης το ΙΕΚ Ναυπάκτου και τις φοιτήτριες αισθητικής, οι οποίες εθελοντικά κάνουν το μακιγιάζ των προσώπων των μικρών  μαθητών, την ομάδα τεχνικών του Δημήτρη Ιωάννου και φυσικά τους Εθελοντές του  Πράσινο+μπλε για την σημαντική προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την σωστή υλοποίηση της δράσης.

Η δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον  Δήμο Ναυπακτίας και τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και θα ολοκληρωθεί  στις 15 Μαρτίου, παρουσιάζοντας κάθε Κυριακή από δύο θεατρικές παραστάσεις Δημοτικών σχολείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα υλοποιηθούν οι επόμενες 2 θεατρικές παραστάσεις:

«Η λίμνη το 'σκασε» της Φεβρωνίας Ρεϊζίδου 4o ΔΣ  Ναυπάκτου τάξη Δ’

«Οι ήρωες της Ανακύκλωσης» Του Βασίλη Βαλαώρα  ΚΔΑΠ Αντιρρίου.