Υλικά για το γλυκό ψυγείου με σοκολάτα

Στρώση cheesecake σοκολάτας:

  • 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κακάο σκόνη (άγλυκο)
  • 400 γρ. μπισκότα κρέμας σοκολάτας

Σοκολάτα ganache:

  • 400 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Σαντιγί:

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Γαρνίρισμα:

100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα σε σταγόνες

Εκτέλεση

Ξεκινάτε με την σοκολάτα ganache

1. Τοποθετείτε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε ένα πυρίμαχο μπολ. Ζεσταίνετε στα μικροκύμματα για 20 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε ένα μπεν μαρί: Γεμίστε με νερό ένα κατσαρολάκι μέχρι το 1/3. Φέρνετε σε βρασμό κι έπειτα τοποθετείτε στο χείλος του ένα πυρίμαχο μπολ, το οποίο μεριμνείτε να μην ακουμπάει απευθείας το βραστό νερό. Έπειτα βάζετε μέσα στο μπολ την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.

Συνεχίζετε στην στρώση cheesecake του γλυκού

2. Προσθέτετε όλα τα συσταστικά για το cheesecake στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάτε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα κι έπειτα την αυξάνετε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.

Ώρα να φτιάξετε την σαντιγί:

3. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Μην χτυπήσετε πολύ γιατί η σαντιγί θα γίνει βούτυρο.

Τέλος, δείτε πως να συναρμολογήσετε το γλυκό

4. Αρχικά, τοποθετείτε μια στρώση από μπισκότα σοκολάτας σε ένα ταψί 20×30 εκ.

5. Προσθέστε την μισή σοκολάτα ganache και αφήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

6. Προσθέτετε το μείγμα κρέμας τυριού από πάνω με την βοήθεια μιας σπάτουλας και λειένετε την επιφάνεια του. Στο σημείο αυτό καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση μπισκότων σοκολάτας.

7. Στο σημείο αυτό, ζεσταίνετε ξανά την σοκολάτα ganache είτε για 10 δευτερόλεπτα στα μικροκύμματα, είτε ομοιοτρόπως σε μπεν μαρί (οδηγίες στο βήμα 1) και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Αφήνετε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

8. Τέλος, απλώνετε ομοιόμορφα την σαντιγί και πασπαλίζετε με κουβερτούρα σε σταγόνες.

Πηγή: foodmaniacs.gr