Συγκλονιστικές είναι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την κακοκαιρία «Ντένις» στη Βρετανία, η οποία σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Βίντεο καταγράφει τις «μάχες» που δίνουν τις τελευταίες ημέρες οι πιλότοι με τους θυελλώδεις ανέμους στην προσπάθειά τους να προσγειώσουν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μπέρμιγχαμ. Όπως φαίνεται στο στιγμιότυπο, πιλότος της Etihad Airways προσεγγίζει πλαγίως το αεροδρόμιο του Λονδίνου τη στιγμή που οι ριπές των ανέμων ξεπερνούν τα 200 χλμ την ώρα.

Μόνο στο αεροδρόμιο του Χίθροου έχουν συνολικά καταγραφεί 26 ακυρώσεις δρομολογίων (17ο συνολικά), ενώ άλλες 133 πτήσεις έχουν καθυστερήσει. Την ίδια ώρα 68 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ. Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία «Ντένις» έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής τουλάχιστον τρεις νεκρούς.

Εικόνες από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Ντένις»

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας (MET) εξέδωσε σήμερα το πρωί κόκκινο συναγερμό για τη νότια Ουαλία λόγω των κατακλυσμιαίων βροχών που συνοδεύουν την καταιγίδα Ντένις. Μια πρώτη για βροχή από τον Δεκέμβριο του 2015. Αυτό το επίπεδο συναγερμού ισοδυναμεί με «επικίνδυνες μετεωρολογικές συνθήκες» που συνιστούν «θανάσιμο κίνδυνο», αλλά και φόβους για προβλήματα στην παροχή ενέργειας και ζημιές στις υποδομές.

Οι αρχές προχώρησαν σε πολλές εκκενώσεις στην περιοχή, όπου ένας άνδρας ηλικίας 60 ετών έχασε τη ζωή τους αφού «μπήκε μέσα στο ποτάμι», όμως ο θάνατός του δεν θεωρείται «ύποπτος ούτε συνδέεται με τις πλημμύρες», σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

Παράλληλα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρία που πλήττει την Βρετανία έχουν δημιουργηθεί και τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων. Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στη νότια Ουαλία, καθώς πλημμύρισαν οι ράγες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές της Νότιας Ουαλίας. Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμοι «ποτάμια»...