Πλημμύρισε η Αγίου Ανδρέου το πρωί της Κυριακής από δεκάδες βαδιστές και βαδίστριες όλων των ηλικιακών κατηγοριών που έλαβαν μέρος στο 4ο Patras Race Walking Festival που διοργάνωσε η Ολυμπιάδα Πατρών με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα διεξήχθη από τον ΣΕΓΑΣ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20.000μ βάδην των κατηγοριών Κ23 Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. 

Αγωνιστικά την παράσταση έκλεψαν οι νικητές στους Παίδες (Κ18) και Κορασίδες (Κ18) Αλέξανδρος Μορτζάκης της Ολυμπιάδας Πατρών και Αναστασία Αντωνοπούλου του Ίκαρου Ν. Ιωνίας, οι οποίοι αμφότεροι ξεπέρασαν τα όρια συμμετοχής για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Παίδων Κορασίδων. Την εκκίνηση στα 20.000μ βάδην ανδρών και γυναικών έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαϊας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, όπου νικητής στους άνδρες ήταν ο Ζαχαρίας Τσαμουδάκης του ΟΦΗ και στις γυναίκες η Χριστίνα Παπαδοπούλου του Πανελληνίου με 1 ώρα 33.08 και 1 ώρα 38.23 αντίστοιχα. 


Πολύ καλές παρουσίες ακόμα από την Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας Πατρών (2η στις γυναίκες με 1 ώρα 39.18 και την νεάνιδα Όλγα Φιάσκα της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης η οποία τερμάτισε 3η στις γυναίκες και 1η στις νέες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης, για μόλις 1 δευτερόλεπτο στα 10.000μ Παίδων (Κ18) έχασε το όριο των Πανευρωπαϊκών Παίδων ο Αριστοτέλης Μπούσδας του Φωκιανού Καρδίτσας, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 45.51. 

Στα ιδιαίτερα στοιχεία του αγώνα οι πολλοί θεατές και το γιορτινό κλίμα σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Επίσης, μεταξύ των ελλήνων κριτών ήταν προσκεκλημένοι και τρεις διεθνείς κριτές βάδην από το πάνελ των διεθνών κριτών βάδην της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου και συγκεκριμένα από την Πολωνία (Janusz Krynicki), Ρουμανία (Stefan Alexander - Nicolae) και Ισραήλ (Anna Veselova). Να αναφέρουμε ακόμα ότι η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στο Σύλλογο «Ζωή Γλυκιά» των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη, τα μέλη του οποίου μοίρασαν αναμνηστικές τσάντες σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές. 

Η Ολυμπιάδα Πατρών ευχαριστεί την περιφέρεια για την καθοριστική στήριξή της, το Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση μεταλλικών μπαριέρων και την παροχή ρεύματος επί της πλατείας Τριών Συμμάχων, την τροχαία για την υποστήριξη στο κλείσιμο των δρόμων για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και τους τοπικούς χορηγούς που για άλλη μια φορά στάθηκαν αρωγοί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης μας.