Αν κάτι κυριαρχεί στις φετινές καρναβαλικές αμφιέσεις των πληρωμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, είναι σίγουρα το καπέλο. 

Όλες οι στολές που είδαμε στην Αγορά Αργύρη, στην έκθεση των καρναβαλικών στολών, χαρακτηρίζονται από τα καπέλα που αποτελούν το βασικό τους ίσως αξεσουάρ που συμπληρώνει το θέμα που παρουσιάζουν στην αμφίεση που προτείνουν.

Το καπέλο ήταν πάντα το κύριο αξεσουάρ μιας καρναβαλικής αμφίεσης, ειδικά για τις ανδρικές στολές (στις γυναικείες υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα στα αξεσουάρ). Ήταν αυτό που τη συμπλήρωνε ή την έδενε ακόμα πιο αρμονικά. 

Υπάρχει άλλωστε και ξεχωριστό βραβείο για κάθε κατηγορία πληρώματος (κωμικό, σατυρικό και καλλιτεχνικό), στο τέλος του Πατρινού Καρναβαλιού, στην τελετή απονομής που γίνεται κλασικά κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα.

Ειδικότερα όμως φέτος τα καπέλα κυριαρχούν σε όλες τις στολές και στα θέματα που παρουσιάζουν τα πληρώματα. Η Κριτική Επιτροπή που θα αποφασίσει για την απονομή των βραβείων, θα έχει σίγουρα από τώρα "πονοκέφαλο", για τη συγκεκριμένη κατηγορία. 

Βλέπετε, όλα τους ή σχεδόν όλα τους είναι θαυμάσια. Στην Αγορά Αργύρη, είδαμε πάσης φύσεως καπέλα που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο, στην κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Καπέλα σε σχήμα καρδιάς, καπέλα μάτι, καπέλα γλάστρες, καπέλα μπαλόνια, καπέλα καρότο και τόσες ακόμα ιδέες παρμένες από το θέμα που παρουσιάζει το κάθε πλήρωμα, δείχνοντας ότι το καρναβάλι της Πάτρας και οι καρναβαλιστές της δεν "καπελώνονται" και η φαντασία τους δεν έχει όρια και στεγανά.

Τα περισσότερα από αυτά για να φτιαχτούν θέλουν ειδική δουλειά, χειροποίητη και έχουν τη δική τους τέχνη. Δουλειά που γίνεται από τις ίδιες τις ομάδες των πυρήνων των καρναβαλικών πληρωμάτων, ξενυχτώντας κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα, πριν από το Σαββατοκύριακο, προκειμένου αυτά να ετοιμαστούν και να παραδοθούν στα μέλη του κάθε γκρουπ. 

Δείτε μόνο ορισμένα από τα δεκάδες καπέλα που είδαμε στην έκθεση της Αγοράς Αργύρη, μέσα από το φωτογραφικό φακό του patrasevents.gr και τα οποία μας έκαναν εντύπωση.